מתכון מהיר לטופו מאודה עם ברוקולי ופלפלים
מתכון בריאות מהיר המשלב טופו וירקות מתוך הספר "מזון – מה כבר נשאר לנו לאכול?" בהוצאת פוקוס.
זמן הכנת המתכון: 10 דקות, וזמן הבישול כ-15 דקות נוספות.
המתכון מתאים ל-4 מנות וערכיו התזונתיים למנה הם:
- קלוריות 176
- שומן 9 ג'
- שומן רווי 1 ג'
- כולסטרול 0 מ"ג
- סיבים תזונתיים 4 ג'
- חלבון 14 ג'
- פחמימות 13 ג'
- נתרן 382 מ"ג
ניתן לשנות את הרכב הירקות, בהתאם לעונה.
למתכוני בריאות נוספים על בסיס טופו:
מתכון קל ומהיר לטופו מאודה עם ברוקולי ופלפלים
מצרכים:
2 כפיות שמן שומשום
פלפל אדום גדול, ללא גרעינים, חתוך לרצועות דקות
ראש ברוקולי גדול (כ-½ ק"ג), חתוך לפרחים קטנים
1 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מקולף וקצוץ
½ ק"ג טופו מוצק ולא מהונדס גנטית, מסונן ומפורר
2 כפות רוטב תמרי ללא גלוטן
1 כף חומץ יין אורז
½ כוס ציר מרק ירקות או מים מסוננים
1 כף arrowroot (להשיג בחנויות טבע)
2 כפות מים מסוננים
1 כף גרגירי שומשום
¼ כוס עלי כוסברה, קצוצים גס
הוראות הכנה:
במחבת עמוקה או בווק, מחממים את שמן השומשום על להבה בינונית-גבוהה עד שהוא מתחיל לבעבע מעט.
מוסיפים את הפלפל והברוקולי ומערבבים.
מטגנים במשך 4-3 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהירקות מתרככים.
מתחילים בריכוך הברוקולי והפלפלים. צילום: pexels
מערבבים פנימה את הג'ינג'ר ומטגנים במשך דקה נוספת.
מוסיפים את הטופו המפורר ומערבבים היטב.
מוסיפים את התמרי, החומץ וציר המרק ומביאים לרתיחה.
בזמן שהטופו מתבשל, מערבבים את ה-arrowroot עם המים ויוצקים את התערובת למחבת.
מערבבים ומבשלים במשך 3-2 דקות עד שהנוזלים מסמיכים.
מחלקים את הטופו ל-4 קערות.