מרק שמנצח כאבים כרוניים
לפניכם מתכון למרק ייחודי המתאים במיוחד למתמודדים עם כאבים כרוניים.
המרק משלב רכיבים טבעיים בעלי תכונות אנטי-דלקתיות, התומכים במערכת האנדוקנבינואידית – מערכת הוויסות הטבעית של הגוף.
בנוסף, הרכיבים מסייעים בתמיכה בבלוטת האדרנל, האחראית על תגובת הגוף למצבי סטרס.
זוהי דרך טבעית, בריאה וטעימה לתמוך במערכות הגוף ולסייע בהקלה על כאבים.
רוצים ללמוד עוד דרכים לנצח את הכאב הכרוני? מוזמנים להצטרף לסדנה מיוחדת במסגרת כנס אוכלים בריא 15 (פרטים בתחתית המתכון).
למאמרים קודמים בנושא הטיפול הטבעי בכאבים כרוניים:
מומחים מדברים על טיפול טבעי בכאב
המלצות לתזונה בריאה לסובלים מכאבי ראש
מתכון למרק שמנצח כאבים כרוניים
מצרכים:
כף שמן זית או שמן קוקוס (לסיוע בספיגת רכיבים אנטי-דלקתיים)
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
כף כורכום טחון
½ כפית פלפל קאיין (ניתן להפחית או להגדיל לפי הטעם)
כף ג’ינג’ר טרי מגורד
כוס ברוקולי (פרחי הברוקולי קצוצים)
כוס כרובית (פרחי כרובית קצוצים)
2 גזרים חתוכים לקוביות
כוס עלי קייל או מנגולד, חתוכים גס
1 קישוא חתוך לקוביות
כוס עדשים כתומות או ירוקות (לתוספת חלבון וסיבים תזונתיים)
1 ליטר ציר ירקות (או מים)
1/2 כוס חלב קוקוס (מוסיף קרמיות ותומך בספיגת כורכום)
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
הוראות הכנה:
מחממים את השמן בסיר גדול על אש בינונית ומוסיפים את הבצל.
מטגנים עד שהבצל שקוף.
מוסיפים את השום, הכורכום, הפלפל קאיין והג’ינג’ר, ומערבבים יחד למשך דקה כדי לשחרר את הטעמים.
מוסיפים את הגזרים, הקישוא, הברוקולי והכרובית.
מבשלים למשך 5 דקות עד שהירקות מתחילים להתרכך.
מוסיפים את ציר הירקות, הקייל (או המנגולד) והעדשים, מביאים לרתיחה, ומנמיכים את האש.
מבשלים על אש נמוכה למשך 20-25 דקות עד שהעדשים רכות.
מוסיפים את חלב הקוקוס, מלח ופלפל לפי הטעם, ומבשלים עוד 5 דקות.
- בעזרת בלנדר מוט, טוחנים קלות חלק מהמרק כדי לקבל מרקם קרמי, אך משאירים חלק מהירקות בשלמותם.
רוצים לנצח את הכאב הכרוני אחת ולתמיד?
ביום חמישי ה-28.11 רון יפה מגיע לכנס "אוכלים בריא 15" להעביר סדנה ייחודית בה תלמדו איך לנצח את הכאב.
צפו ברון מסביר על הסדנה:
שימו לב: מספר המשתתפים בסדנה מוגבל ל-25 משתתפים בלבד. כדאי להזדרז!
הנחה לגולשי EatWell בהקלדת קוד קופון: 1313
פרטים והרשמה באתר כנס אוכלים בריא 15