מרק קטניות ירוק אדום
מאת: גיליה גלעד, נטורופטית
זמן קריאה: < 1 דקה
מרק קטניות ירוק אדום
חומרים:
כוס וחצי מש או עדשים ירוקות
כוס גבעולי סלרי קצוץ
4 שיני שום
שמן זית
סלק
נענע
מלח
פלפל שחור טחון טרי
מיץ לימון
אופן ההכנה:
להשרות למשך לילה כוס וחצי מש או עדשים ירוקות במים.
לקצוץ דק כוס גבעולי סלרי + 4 שיני שום, להזהיב קלות בשמן זית בסיר המתאים למרק ולהוסיף פלחי סלק בינוני-גדול.
לסנן את המש / עדשים ירוקות ולהוסיף לסיר. ליצוק מעל כ 6-9 כוסות מים ולהביא לרתיחה
כאן חלון ההזדמנות להכניס בנוסף מה שיש במקרר:
בצל ירוק / כוסברה / עלי סלק / עלי תרד / דלורית / כף עלי נענע קצוצים
כשהמרק רותח להוסיף:
מלח, פלפל, מיץ מלימון שלם ולהעביר לאש בינונית עד לסיום הבישול.