מרק ערמונים ודלורית
מאת: נירה שניידר, יועצת תזונה, מומחית לריפוי טבעי, M.A. בתזונה הטבעית, מרצה בכירה במכללת רידמן
זמן קריאה: < 1 דקה
מרק ערמונים ודלורית
3- 4 מנות
חומרים:
3/4 כוס ערמונים קלויים ( ניתן להשיג בחנות טבע)
2 דלוריות גדולות קלופות וקצוצות
6 כוסות מים
אגוז מוסקט טחון
מלח לטעם ( מלח ים אנטלנטי או מלח מן ההימליה)
עירית, או שמיר קצוצים – אפשרות
הכנה:
להכניס לסיר את הערמונים הדלעת והמים ולהביא לרתיחה.
להוסיף את המלח
להנמיך את הלהבה ולהמשיך לבשל כ – 25 דקות או עד להתתרכות הדלורית.
לטחון בבלנדר את את הערמונים והדלעת עד לקבלת מרקם חלק ולהחזיר לסיר.
להוסיף אגוז מוסקט ולחמם שנית.
להוסיף עירית או שמיר קצוצים ולהגיש.