מרק עדשים בג'ינג'ר ותפוזים
מאת: איילת בוקר נוה תזונאית טבעית ומנחה סדנאות בישול בריא
זמן קריאה: < 1 דקה
חומרים:
4 שיני שום כתושות
1.5 כוסות עדשים ירוקים/ שחורים שרויים במים כ- 3 שעות
3 כוסות מים
1 כוס מיץ תפוזים
2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורד
2 כפות שמן זית או שומשום
אופן הכנה:
מניחים בסיר את כל החומרים מלבד השמן, מבשלים עד רתיחה, מנמיכים אש ומבשלים עוד כ- 15 דקות (תלוי בסוג העדשים,אם הם ירוקים אז קצת יותר זמן) מכבים אש ומוסיפים את השמן.
-לקבלת מרקם סמיך יותר ניתן לטחון חלק מן המרק.
-לקבלת טעם חריף יותר ניתן להוסיף את הג'ינג'ר ו/ או השום רק בסוף הבישול.

