מרק עדשים
מאת: אבא גיל, בית אוכל אורגני
זמן קריאה: < 1 דקה
מרק עדשים
מצרכים:
700 גרם עדשים כתומות
300 גרם עדשים ירוקות
את העדשים משרים ללילה בקערה עם מים (אחרי שטיפה הגונה)
5-6 בצלים קלופים
7-8 שיני שום קלופות
1/2 כפית ציפורן טחון
2 כפות כורכום
2 כפות מלח ים
2-3 כפות מיץ לימון
כ-4 ליטר מים
150 גרם אורז מלא
הכנה:
מבשלים את הבצל והשום בסיר עם המים ולאחר שהם מתרככים, טוחנים בבלנדר סטיק.
מוסיפים את העדשים, האורז, הכורכום והציפורן ומבשלים עד לריכוך העדשים. מוסיפים את המלח והלימון ובתיאבון