מרק עגבניות חורפי בסגנון הודי
האם ידעתם כי עגבניות מומלצות, על ידי AICR – המכון האמריקאי לחקר הסרטן, לצריכה יומיומית?
גלית שניר, יועצת התזונה הראשית של חברת הזרע, מסבירה כי הסיבה לכך היא שהן מהוות מקור מרכזי לליקופן בתזונה שלנו – רכיב שנותן לעגבנייה את צבעה האדום ונמצא כמסייע למניעת סוגים שונים של סרטן ומחלות נוספות.
להגברת זמינות הליקופן בעגבנייה והגברת יעילות הספיגה שלו בגוף מומלץ לבשל או לחמם אותה ולשלבה עם שמן.
לכן, המתכון למרק העגבניות מטה מהווה דרך נפלאה לצריכת ליקופן בחורף.
למתכוני מרקים בריאים נוספים:
שני מתכונים למרקים חורפיים מאיצים מטבולית
מתכון למרק עגבניות חורפי בסגנון הודי
מצרכים:
2 בצלים בינוניים
3 כפות שמן זית
800 גרם עגבניות מגי
1 ליטר מים
2 כוסות אפונה (ניתן קפואה)
כף מיץ לימון
קליפה מחצי לימון מגוררת דק
מלח ופלפל
צרור קטן של שמיר
הוראות הכנה:
קולפים וקוצצים את הבצלים.
מטגנים מעט את הבצלים הקצוצים בשמן זית, עד שמתרככים.
קוצצים גס את העגבניות, מוסיפים לסיר ומטגנים כדקה נוספת.
מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, ואז מכסים וממשיכים לבשל על אש קטנה כ-20 דקות.
טוחנים את המרק באמצעות בלנדר מוט.
מביאים שוב את המרק לרתיחה, מוסיפים אפונה ומבשלים 3-5 דקות נוספות.
מוסיפים את מיץ הלימון וקליפת הלימון המגוררת, מלח ופלפל, לפי טעמכם.
לפני ההגשה, קוצצים דק את השמיר.
מעבירים לקערות מרק ובוזקים מלמעלה מעט מהשמיר הקצוץ.
מגישים חם.