sujok_Fly
sujok_Fly

מרק סלק חורפי מפנק

מאת: אורן רחמני - מטפל ברפואה סינית משנת 2011, מרצה, חוקר ומבשל את מטבחי דרך המשי יחד עם מטופלים ונהנה מהדרך הטעימה. כותב את בלוג הבישול noodles&needles ועוזר למטופלים לבחור אוכל שטעים ומתאים להם
זמן קריאה: 2 דקות
אתמול פגשתי בראשי סלק יפהפיים שלחשו לי "מרק, מרק!", ומי אני שאגיד להם לא עם כל העננים היפים בשמיים

מרק סלק חורפי ומפנק. צילום מימין: אורן רחמני, משמאל: pexels

barimax1125_IN

מרק הסלק הזה נחשב למחזק ומחמם וכולו נחמה, ומביא חמימות טובה לבטן בצהריים של יום חורפי.

שווה לכם למצוא סלק שלם כולל עלים ולהשתמש בכולו, אחרי ששטפתם אותו היטב.

את השעועית האדומה שבו יש להשרות לילה לפני בקערה עם הרבה מים בטמפרטורת החדר.

ברפואה הסינית נחשב הסלק למחזק דם ועליו מסייעים בהמרצה וניקוי של הכבד.

אפשר לאכול אותו על קליפתו, רק לשטוף היטב את השורש ועליו.

העדשים והשעועית האדומה נחשבים למסייעים לחיזוק הכליות, שהן מעין כור גרעיני קטן שנמצא בגופנו, וחשוב לתחזק בעיקר בימות החורף הקרים.

הסלק, שנחשב למקרר, פוגש בעדשים, הבצל ואבקת הקארי שמקנים לו איכות מחממת.

כך נוצרת מנה מחממת יותר ומזינה.

תיהנו!

לא רק מרק. ראו מתכוני בריאות נוספים עם סלק:

סלט סלק אפוי

תבשיל תפוחי אדמה, סלק כתום וחומוס

בורגר RAW טבעוני מאגוזים, סלק ופטריות

מתכון למרק סלק חורפי ומפנק

מצרכים ל-3 סועדים:

1 בצל קטן, קצוץ

2 כפות שמן זית

2 סלקים בינוניים, חתוכים לקוביות

1 קולרבי קלוף, חתוך לקוביות

1/2 כוס עדשים שחורות או מנומרות, שטופות ומסוננות

1/2 כוס שעועית אדומה, לאחר השריה של לילה

1 כוס ציר מי בישול של חומוס (לא חובה)

5-6 עלי סלק שטופים היטב כולל גבעול, קצוצים

מלח הימלאיה

פלפל שחור

1/2 כפית אבקת קארי

להגשה: לימון טרי חצוי או משחת מיסו בהירה

הוראות הכנה:

מחממים את שמן הזית בסיר קטן ועמוק על אש גבוהה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד השחמה.

מוסיפים את הקולרבי ומטגנים 2 דקות נוספות תוך בחישה.

מוסיפים את העדשים השעועית והסלק, מלח ופלפל ומטגנים כ-3 דקות נוספות.

מוזגים פנימה את ציר החומוס או מים רגילים עד לכיסוי ועוד אצבע.

מתבלים במלח, פלפל שחור ואבקת הקארי, בוחשים ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים כ-45 דקות עד שעה עד לריכוך כל מרכיבי הסיר.

בודקים ומתקנים תיבול, אם צריך.

מוסיפים את עלי הסלק, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות נוספות.

מחכים שיירד גשם, מגישים בקערה חורפית עם טיפה מיץ לימון טרי מעל.

* חובבי/ות המיסו מוזמנים להחליף את הלימון בחצי כפית משחת מיסו בהירה. ממיסים אותה בקצת ממי המרק בתחתית הצלחת ואז מוזגים לקערה ואוכלים.

בתיאבון!

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו