Liat_Fly
Liat_Fly

מרק סלק

מאת: ד"ר תומאס ראו (M.D) עם סוזאן ווילר מתוך הספר "הסוד השוויצרי לבריאות מיטבית"
זמן קריאה: < 1 דקה
Liat_IN

מרק סלק 

 

חומרים:  6 מנות
2 כפות שמן זית כתית מעולה מכבישה קרה
¼ כוס כרשה קצוצה
3 סלקים בינוניים, מקולפים וחתוכים לחתיכות בעובי של 2.5 ס"מ
2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לפרוסות עבות
6 כוסות מרק ירקות מוכן
קליפה מגוררת ומיץ מ-½ תפוז
קליפה מגוררת ומיץ מ-½ לימון
2 כפות שמיר קצוץ טרי
½1 כפות שיני שום קצוצות
מלח ים ופלפל שחור טחון טרי
6 כפות יוגורט עיזים בטעם טבעי

 

אופן ההכנה:

 

1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול על להבה בינונית. מוסיפים את הכרשה ומטגנים 3-2 דקות, עד להתרככות.
2. מוסיפים את הסלק, הגזר והמרק. מביאים לרתיחה. מקטינים את הלהבה, מכסים וממשיכים לבשל 30-25 דקות, עד שהסלק רך. מורידים מהאש, מסירים את המכסה ומניחים להתקרר 15 דקות.
3. מעבירים את המרק למערבל או מעבד מזון ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. אל תמלאו את המכל יתר על המידה כדי שהתערובת לא תעלה על גדותיה. עדיף לעבד כמות קטנה בכל פעם.
4. מחזירים את מחית המרק לסיר. מוסיפים את קליפת התפוז והלימון ומחצית מכמות השמיר והשום. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים 5 דקות נוספות. מוסיפים את מיץ התפוז והלימון ומגישים חם או קר. יוצקים למעלה את היוגורט ושארית עשבי התיבול.

 

למידע נוסף אודות הספר "הסוד השוויצרי לבריאות מיטבית" בהוצאת פוקוס

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו