Bari15_Fly
Jeliat_Fly

מרק כרשה

מאת: ציונה מלמן, שפית ומדריכה לחיים בריאים
זמן קריאה: < 1 דקה
Jeliat_In

מרק כרשה

רכיבים:

3 גבעולי כרישה אורגנית שטופים

4 גזרים חתוכים לקוביות

2 זוקיני חתוכים לקוביות

1 כוס כרובית חתוכה קטן

1 או 2 כוסות כרוב לבן קצוץ

4 כוסות מים חמים

1 צרור מנגולד, חתוך

3 שיני שום גדולות קצוצות או מרוסקות

1 כפית גדושה שמן קוקוס

1 כף שמן זית

1.5 כפיות מלח

1 כפית אזובית מיובשת

1 כפית טימין מיובש

2 כפיות קמח טפיוקה

אופן הכנה:

1. לחתוך את גבעולי הכרישה לעיגולים דקים. אפשר להשתמש ברוב חלקי הכרישה, למעט החלקים הקשים.

2. לשים בסיר את הכרישה, שמן קוקוס ו 4 כפות מים. לבשל את הכרישה במשך 15 דקות ולערבב מדי פעם. להוסיף מעט מים במידת הצורך. הכרישה צריכה להגיע לצבע ירוק עשיר.

להוסיף שום, עשבי תיבול ומלח ולבשל עוד 2 דקות.

3. להוסיף מים חמים, כרובית, כרוב וזוקיני.

4. לבשל במשך 10 דקות. להוסיף מנגולד ולבשל 5 דקות נוספות.

5. לטעום ולהוסיף תיבול אם צריך.

6. לערבב בכוס את קמח הטפיוקה עם רבע כוס מים. להוסיף לסיר המרק ולבשל על אש קטנה במשך דקה. לסגור את האש. אם רוצים מרק סמיך יותר – אפשר להוסיף עוד קמח טפיוקה.

7. למזוג לקערות הגשה אישיות ולטפטף מעל שמן זית.

 

לאתר של ציונה מלמן

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו