מרק ירוקים לעונת המעבר – חיזוק טבעי למערכת החיסון
גשמי החורף חילחלו עמוק באדמה והביאו איתם שפע של ירקות ירוקים מלאי חיים שיכולים להשתלב נפלא במרק: תרמילים כמו אפונה, פול ושעועית, עלים עוצמתיים כמו תרד, כוסברה ופטרוזיליה, ושורשים מזינים כמו סלרי.
גם למשפחת הכרוביים יש נציגות במרק שלנו, עם ברוקולי שמוסיף טעם ונוגדי חמצון חזקים.
מרק הירוקים הזה הוא בדיוק מה שהגוף צריך בעונת המעבר – אז בואו נכין…
למתכוני מרקי בריאות קודמים:
שני מתכונים למרקים מאיצים מטבולית
מרק מיסו טעים במיוחד עם ג'ינג'ר ולימונית
מתכון למרק ירוקים לעונת המעבר
מצרכים ל-4 מנות:
2 ליטר מים
4 גבעולים של סלרי
חתיכה של שורש ג’ינג’ר טרי
צ’ילי טרי
גזר
בצל
אצת קומבו
2 פטריות "מלך היער"
10 פטריות מסוג שיטאקי
4 תרמילי אפונה טריים
20 יחידות של אפונת שלג
ראש ברוקולי
3 כפות מיסו
חופן כוסברה
הוראות הכנה:
ראשית, השרו את הירקות במים פושרים למשך כ-10 דקות.
לאחר מכן, קצצו את הג'ינג'ר והצ'ילי הטרי
כעת, התחילו להכין את ציר המרק:
בסיר בנפח של 3 ליטר, הרתיחו את המים.
לאחר שהמים רתחו, הוסיפו את הגזר כשהוא חתוך לשניים, את הבצל, את הג'ינג'ר והצ'ילי הקצוצים ואת אצת הקומבו.
בינתיים, הסירו את הרגליים של פטריות השיטאקי ופרסו אותן ואת פטריות מלך היער.
הוסיפו לציר, ובשלו למשך 30 דקות.
חתכו את הברוקולי לפרחים קטנים, נתקו את אפונת השלג מהפס העליון והסירו את האפונה מהתרמילים.
הוסיפו אותם לציר המרק, אך בשלו 2 דקות בלבד, על מנת שלא יאבדו מפריכותם.
בשלב זה, הוסיפו את המיסו, ערבבו היטב עד שהוא נטמע במרק, ואז מזגו לקערות הגשה.
לסיום, קצצו את הכוסברה ופזרו מעל כל קערת מרק.
בתיאבון!