מרק חומוס שורשי
השורשים מגיעים מעומק האדמה ולכן תורמים לחיזוק הפנימי העמוק של הגוף ולהזנתו. הקטניות העשירות בחלבונים, סיבים תזונתיים ומינרלים טובות גם הן להזנה בסיסית של גופנו.
חומרים:
כוס גרגירי חומוס שהושרו במים במשך לפחות 24 שעות, כדאי להחליף את המים מספר פעמים. אפשר ורצוי להשרות ליותר זמן ואף להנביט מעט- זה יקל על עיכול החומוס בגוף.
מעט שמן זית לטיגון
2 בצלים קצוצים
שיני שום קצוצות לפי הטעם (אני אוהבת הרבה)
זרעי כמון
תערובת קארי לתיבלון
מלח (אני אוהבת מלח עשבים), פלפל שחור גרוס
קוביות ירקות: גזר, קולרבי, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, צנון שחור, דייקון- צנון לבן ועוד.
אופן ההכנה:
את החומוסים מבשלים מראש, מי בסיר לחץ, מי בבישול ארוך.
בסיר מטגנים את הבצל בשמן זית, לאחר שהוא מזהיב קצת מוסיפים את השום ואת זרעי הכמון. מערבבים מספר דקות, מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
מוסיפים את קוביות הירקות ונותנים להן להתערבב כ-5 דקות עם התבלינים והבצל ואז מוסיפים את החומוסים המבושלים, מוסיפים מים ומבשלים עד לרתיחה. מקטינים את האש ומבשלים כחצי שעה, או עד שהירקות רכים.
בסוף אפשר להוסיף זר מעלי סלרי, פטרוזיליה וכוסברה אם רוצים, בשביל הטעם.
טעים מאד כמו שזה, כמרק, או עם לחם וחמאת שום, או על אורז מלא.


