מרק חומוס וכרישה סתווי
מרק חומוס וכרישה סתווי
מרק חמצמץ ועשיר בטעמים, שאהוב על בני כל הגילים. החומוס עשיר בחלבון, סידן, ברזל ואשלגן ומכיל סיבים תזונתיים מסיסים במים שעוזרים להוריד שומנים בדם, ומסייעים לפעילות מערכת העיכול.
הקארי מכיל כורכום, שידוע כנוגד דלקת ומחזק מערכת חיסון, ופלפל שחור שעוזר לספוג את הכורכומין, החומר הפעיל שבכורכום, טוב יותר.
רכיבים:
מעט שמן זית
1 כרשה (החלק הלבן) קצוצה
1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות
1 גזר גדול חתוך לקוביות
2-3 קישואים בינוניים חתוכים לקוביות
3-4 פרחי כרובית קצוצים גס
מלח ופלפל לפי הטעם
כפית אבקת קארי\ ראס אל חנות
1 לימון פרסי שבור, ללא הגרעינים
כוס וחצי גרגירי חומוס מבושלים (אפשר להשתמש גם בקפואים)
הכנה:
מתחילים באידוי של כרשה, מוסיפים תבלינים, ממשיכים להוסיף את הירקות לפי הסדר, מהקשים לרכים יותר.
מערבבים לסירוגין כחמש דקות ומדי פעם מוסיפים מעט מים על מנת שלא ישרף.
מכסים במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את החומוס ומבשלים ארבעים דקות על אש קטנה תוך כדי בעבוע עדין.
ניתן להגיש עם יוגורט עזים, או להוסיף למרק אורז מלא שבושל מראש.
בתיאבון!
לאתר של מילה יופה