מרק אפונה יבשה וטרייה
תוספת הדוחן היא הזדמנות להשתמש בדגן הנפלא הזה, שלא תמיד יודעים מה לעשות אתו.
מצרכים:
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
3 גבעולי סלרי חתוכים דק
4 שיני שום פרוסות דק
1 כוס אפונה יבשה
1/2 כוס דוחן (או אורז מלא, או קינואה)
6 כוסות ציר ירקות (או מים)
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית חוואיג' למרק
2 עלי דפנה
מלח ופלפל
2 כפות מיץ לימון
2 כוסות אפונה קפואה (לא הכרחי)
מחממים מעט את השמן בסיר גדול ומטגנים בו את הבצל, הגזר והסלרי כ-5 דקות. מוסיפים את השום, האפונה והדוחן ומטגנים תוך כדי ערבוב 30 שניות. מוסיפים את הציר, הפפריקה, הכמון, החוואיג', עלי הדפנה מלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים כשעה, עד שהאפונה מתרככת. מוסיפים למרק את מיץ הלימון ומעבירים כמחצית ממנו לבלנדר או למעבד מזון וטוחנים למחית. מחזירים לסיר, מוסיפים את האפונה הקפואה (אם משתמשים בה) ומבשלים עוד כמה דקות.
זהר לוסטיגר בשן