מרק אפונה וגזר מעולה לחורף
המתכון הבא למרק אפונה וגזר הוא מתכון מושלם לחורף.
האפונה היא קטנייה שמהווה פחמימה מורכבת ומומלצת מאוד לצריכה בחורף.
היא דלה בשומן ועשירה בחלבון ובסיבים תזונתיים, בהשוואה לפחמימות אחרות, מה שתורם להאטת קצב ספיגת הפחמימות ומסייע למנוע מצב של עמידות לאינסולין / טרום סוכרת.
הסיבים מסייעים גם לפעילות המעיים ולמניעת עצירות.
האפונה עשירה בוויטמיני B החיוניים למגוון רחב של תהליכים בגוף ובוויטמין K שמסייע במניעת אוסטאופורוזיס.
כמו כן, האפונה עשירה במגוון נוגדי חמצון, ביניהם ויטמין C, שעוזרים למנוע דלקות ולהגן על התאים מפני רדיקלים חופשיים.
גם הגזר, שמככב במתכון, עשיר בסיבים תזונתיים המסייעים לפעילות מערכת העיכול וכן בנוגדי חמצון עוצמתיים כגון ויטמין C וויטמין A (הידוע גם בשם בטא קרוטן) שתורמים להגנה על הגוף מפני דלקות ורדיקלים חופשיים.
יתרה מכך – יש מחקרים שתומכים בצריכה קבועה של גזר להגנה מפני סוגי סרטן מסוימים, וכן על מנת למנוע הצטברות של כולסטרול בעורקים.
למתכוני מרקי בריאות נוספים:
2 מרקים חורפיים מאיצים מטבולית
מתכון למרק אפונה וגזר מעולה לחורף
מצרכים ל-6 סועדים:
שמן זית (2 כפות)
בצל גדול
2 שיני שום
2 גזרים
שקית אפונה קפואה
כפית ג'ינג'ר מגורד
מלח, פלפל לבן ופלפל שחור – לפי הטעם
אופציונלי לקישוט: עלי בזיליקום
הוראות הכנה:
משרים את האפונה למספר דקות במים רותחים להפשרה קלה.
קוצצים את הבצל ואת שיני השום.
קולפים את הגזר וקוצצים גם אותו.
מטגנים את הבצל והשום ב-2 כפות שמן זית, בסיר רחב.
מוסיפים את הגזר.
מסננים את האפונה ומוסיפים גם אותה.
מערבבים היטב.
מתבלים במלח, פלפל לבן ופלפל שחור, לפי טעמכם.
מוסיפים את הג'ינג'ר המגורד.
מוזגים לסיר מים רותחים, עד לכיסוי הגזר והאפונה באופן מלא.
מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד כרבע שעה על אש קטנה.
מחכים שיתקרר, וטוחנים קלות באמצעות בלנדר מוט, למידת הסמיכות שאוהבים.
טועמים ומתקנים תיבול.
ניתן להגיש עם עלי בזיליקום מעל.