מרק אפונה ביתי ומפתיע
מזג האוויר עושה חשק למרק משובח ומלא טעם. פרגנו לעצמכם מרק אפונה מעולה
חומרים לסיר 5 ליטר:
1/2 ק"ג אפונה יבשה חצויה מושרת בקערה עם הרבה מים למשך לילה
2 בצלים קצוצים
3 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות גדולות
שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות
שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לקוביות
גבעולי ועלי סלרי שטופים היטב וקצוצים
זר כוסברה/ פטרוזיליה שטופה וקצוצה
3 שיני שום פרוסות
מלח/ פלפל שחור גרוס
2 כפות כמון
1 כף מחית צ'יפוטלה
3 שרוולי ציר מרק מרוכז או 3 כפות של אבקת ציר
מים רותחים לתכולת הסיר
מעט שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
- מטגנים בשמן את הירקות ללא עשבי התיבול הקצוצים כ-10 דק'.
- מוסיפים את האפונה המסוננת עם מים רותחים ומביאים לרתיחה נוספת.
- מוסיפים את גבעולי ועלי הסלרי, ומתבלים עם כל התבלינים.
- מבשלים עד התרככות בסיר מכוסה על להבה נמוכה – בערך שעתיים וחצי.
- מתקנים טעמים. מכבים את האש ואז מוסיפים את הכוסברה/פטרוזיליה הקצוצה.
- מומלץ להגיש עם פרוסות בגט קלויות מרוחות בחמאה ושום.
המתכון באדיבות רשת spices; את כל המוצרים להכנת המתכון ניתן להשיג בסניפי רשת spices