מרענן לקיץ: מרק מלפפונים במים קרים
מאת: גת וייס עבודי - עורכת פורטל EatWell
זמן קריאה: < 1 דקה
אצלנו, במשפחה המורחבת, זו מנת חובה בכל ארוחת שישי: מרק מלפפונים קר המזכיר את הציזיקי היווני, ללא היוגורט.
הדבר יוצר מנה קלילה הרבה יותר, שמתאימה בול לקיץ הישראלי הלוהט.
במיוחד בשבילכם, ביקשתי מאימי את המתכון המדויק שכולם אוהבים.
נסו ותתמכרו כמוני.
למתכוני בריאות קיציים נוספים:
מתכון למרק מלפפונים במים
מצרכים לקערת מרק גדולה לכל המשפחה:
10 מלפפונים
צרור עלי נענע ו/או כף נענע מיובשת
1-2 שיני שום
לימון
מלח
קוביות קרח (לא חובה)
הוראות הכנה:
קולפים את המלפפונים וחותכים לקוביות קטנות.
קוצצים צרור עלי נענע ו/או מפזרים כף נענע מיובשת.
כותשים את שיני השום ומוסיפים.
מוזגים לקערה מים קרים, עד לכיסוי המלפפונים פעמיים.
מוסיפים מלח ולימון לפי הטעם.
לפני ההגשה, אפשר להוסיף גם קוביות קרח.