LiveWell_Fly
SmartKish_Fly

מניפת חסה ערבית עם ממרח אגוזים

מאת: עדי סוקול קצירי, מאמנת תזונה ובריאות
זמן קריאה: < 1 דקה
Jeliat_In

מניפת חסה ערבית עם ממרח אגוזים

אני אוהבת מאוד לגלגל דברים בחסה ערבית. היתרון הוא שזה תחליף ללחם, ולרובנו בכל מקרה רצוי להפחית את כמות הלחם שאנחנו צורכים. ממרח האגוזים והתיבול הופך את המנה למשביעה.

רכיבים (ל-6 רולים):

ראש חסה ערבית

חופן נבטים (איזה שרוצים: אלפלפא/ ברוקולי/ תלתן)

כפית סויה דלת נתרן

לממרח אגוזים:

כוס אגוזים: אני אוהבת את התערבות של אגוזי מלך, אגוזי קשיו וכמה אגוזי מקדמיה טבעיים (לא קלויים ולא מומלחים)

פשתן טחונים במקום (רק אם יש מטחנה בבית. לא חובה)

כף זרעי שיאה טחונים/ מושרים במים לפחות 10 דק' (לא חובה)

חופן זרעי חמנייה ודלעת (לא חייבים)

בצל ירוק, 2 שיני שום, חופן פטרוזיליה/ כוסברה/ נענע

כפית כמון ופלפל שחור

מניפת חסה

אופן הכנה:
1. מורידים בסכין את השדרה הבולטת של החסה (כדי שאפשר יהיה לגלגל אותה)

2. מכינים את הממרח אגוזים: טוחנים הכל במערבל מזון/ בלנדר עד למחית חלקה.

3. לוקחים 3 עלי חסה ומניחים על מצע כמניפה. שמים במרכז את הממרח אגוזים ונבטים. מקפלים את החסה משני הצדדים ומגלגלים. חוצים לשניים ואוכלים בהנאה.

לאתר של עדי

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו