ממרח עדשים שחורות ואגוזי מלך
מאת: אורי שביט עורכת ובעלת הבלוג טבעוניות נהנות יותר
זמן קריאה: < 1 דקה
דוגמא למתכון שקצת מזכיר בטעם, קצת מזכיר במראה, ובעיקר כל כך טעים בזכות עצמו, שאף אחד לא יחשוב שהוא נמצא על השולחן כתחליף לכבד הקצוץ.
המצרכים:
חצי ק"ג גרם עדשים שחורות, מבושלות
בצל גדול, פרוס גס
חצי כוס אגוזי מלך
רבע צרור פטרוזיליה, קצוצה גס
שני גבעולי בצל ירוק קצוצים (החלק הירוק)
מעט שמן זית
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי
הוראות הכנה:
1. מטגנים את רצועות הבצל במעט שמן זית במשך כ-5 דקות, עד שהבצל מתרכך ומזהיב. מעבירים את הבצל למיכל של מעבד מזון.
2. מוסיפים לבצל המטוגן את העדשים המבושלות, אגוזי המלך והפטרוזיליה. מוסיפים מעט שמן זית ומעבדים עד שמתקבלת משחה גסה וגרגירית או חלקה (מי שרוצה יכול להוסיף מעט מים).
3. מעבירים את הממרח לקערה, מוסיפים את הבצל הירוק ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.