ממרח סלק טעים ובריא
מאת: המתכונאים של Beko, מותג מכשירי החשמל הבינלאומי
זמן קריאה: < 1 דקה
לאור יתרונותיו הבריאותיים הרבים, כדאי מאוד למצוא דרך לשלב את הסלק בתפריט היומי.
אז הנה רעיון – ממרח סלק עשיר וטעים, שאי אפשר לעמוד בפניו.
למידע על יתרונות הסלק:
מתכון לממרח סלק טעים ובריא
מצרכים:
3 סלקים
300 גרם חומוס (שטוף ומסונן)
80 גרם אגוזי מלך
50 מ"ל טחינה
30 מ"ל מיץ לימון
שן שום
5 גרם כמון
מלח ופלפל, לפי הטעם
לעיטור לפני הגשה:
עלי נענע
100 גרם גבינה טבעונית מגוררת בסגנון פטה
זילוף שמן זית
הוראות הכנה:
מחממים את התנור ל-200°.
עוטפים כל סלק בנפרד בנייר אפייה.
אופים את הסלקים בתנור עד לריכוך (כשעה).
מקלפים כל סלק וחותכים לחתיכות גות
מכניסים למעבד מזון יחד עם החומוס, האגוזים, הטחינה, מיץ הלימון, השום והכמון, עד שמתקבל מרקם חלק.
מתבלים בפלפל ומלח, לפי הטעם.
לפני ההגשה – מפזרים מלמעלה את המצרכים לעיטור.