ממטבח הנטורופתית: מתכון קישואים ממולאים עם שמן קטו-אויל
ורד מיוחס מאיר, נטורופתית ותיקה, במתכון שמתאים לשוחרי התזונה הקטוגנית.
לבישול במטבח הקטוגני ממליצה ורד על שימוש בשמן קטו-אויל, ששינה לדבריה את חייה במטבח. כאן היא מסבירה למה.
עוד על התזונה הקטוגנית ויתרונות שמן KETOIL:
תזונה קטוגנית – למי כדאי לנסות?
השף והנטורופת צחי בוקששתר ממליץ על שמן KETOIL
הרשמו חינם למפגש בנושא עם מתכונים, טיפים ועוד
מתכון קישואים ממולאים בבשר לצד חזה כבש בבישול איטי
מצרכים:
קטו-אויל (שמן MCT)
1 ק"ג חזה כבש טרי (עדיף אורגני)
1 ק"ג קישואים קטנים
400 גרם בשר בקר טחון (עדיף אורגני) עם שומן
צרור פטרוזיליה
בצל
מלח
פלפל
קינמון
לימון
צנוברים
אופן הכנת הכבש:
מתבלים את חזה הכבש במלח ופלפל.
בסיר רחב שמים מעט קטו-אויל (שמן MCT) בסיר. מחממים את השמן ושמים עליו חתיכות של חזה הכבש וצורבים משני הצדדים.
הכנת מילוי הבשר:
במחבת נפרד שמים קטו-אויל (שמן MCT) ומטגנים בו בצל קצוץ. כשהבצל זהוב מוסיפים אליו את הבשר הטחון, מתבלים במעט קינמון, מלח, פלפל (אפשר להוסיף גם ראס אל חנות) וממשיכים בטיגון עד שהבשר משנה את צבעו. בסיום הטיגון מוסיפים צרור פטרוזיליה קצוצה ומערבבים הכל יחד.
מומלץ להוסיף גם צנוברים למילוי.
הכנת הקישואים:
מרוקנים את הקישואים מהתוכן שלהם (שומרים את התוכן כי ניתן להכין ממנו פשטידה או קציצות) וממלאים את הקישואים בתערובת הבשר.
במחבת עמוקה שמים כמות נדיבה של קטו-אויל (שמן MCT) ומטגנים את הקישואים הממולאים היטב מכל הצדדים.
לאחר הטיגון, מסדרים את הקישואים על חזה הכבש, שמים מעל מלח, פלפל, מיץ מחצי לימון, רבע כוס קטו-אויל (שמן MCT) ומים. הנוזלים צריכים להגיע עד כמעט מחצית הכמות שבסיר. מכסים את הסיר עם המכסה ומביאים לרתיחה על הגז. לאחר הרתיחה מעבירים לתנור שחומם ל- 100 מעלות למשך שעתיים.
לחצו כאן להרשמה למפגש בנושא תזונה קטוגנית, ללא תשלום.