ט"ו בשבט בריא כל השנה! מתכונים בפנים
פעם בשנה כולנו נזכרים בפירות המיובשים, ושוב מדברים על כל שטיפות הגופרית, הצבעים הזרחניים והסוכר שחלקם מצופה בו לשיפור הטעם. מחפשים דרך להרוויח את היתרונות התזונתיים של הפירות המיובשים מבלי לשלם את המחיר הבריאותי הכרוך בצריכת המוצרים התעשייתיים? השתמשו במייבש מזון ביתי של DAVO!
3 סיבות לייבש פירות כל השנה
1. ארוחת ביניים בריאה – פעם בשנה מדברים על כך שפירות מיובשים, למרות הכל, עדיפים על ממתקים ו"חטיפי בריאות" רבים בשוק. מייבש מזון ביתי מאפשר גיוון רב בסוגי הפירות המיובשים, אחוז הייבוש (אפשר לייבש לרמת צ'יפס פריך או להשאיר חלק מהעסיסיות בפרי), כמות הייבוש של כל פרי וכמובן התדירות (את הפירות המיובשים האהובים יותר, ניתן כמובן לייבש לעיתים קרובות יותר).
מתכון לייבוש פירות:
חתכו את הפרי לפי הוראות ההפעלה של המייבש (לפירות שונים יש המלצות חיתוך שונות), וסדרו בצורה מרווחת במדפי הייבוש. הפעילו את המייבש על 60 מעלות. בדקו את הפירות אחרי 8 שעות, רוב הפירות המיובשים לחלוטין לאחר 10-12 שעות, במידת הצורך המשיכו את תהליך הייבוש עד למידה הרצויה.
2. יצירתיות בבישול ובאפיה – פירות מיובשים מוסיפים טעמים ומרקמים חדשים לכל תבשיל או בלילה, כך ניתן להגיע לטעמים חדשים עבור תבשילים יומיומיים וכמובן לגלות חדשים. הכינו פירות מיובשים במייבש מזון ביתי של DAVO והעשירו את הבישול והאפייה בהם.
מתכון לאורז מלא עם פירות מיובשים
מצרכים:
1 כוס אורז מלא
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום קצוצות
2 גזרים גדולים מגורדים
1/4 כוס צימוקים
1/4 כוס שזיפים מיובשים או חמוציות מיובשות
1/4 כוס שקדים פרוסים
1/4 2 כוסות מים רותחים
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית קינמון
1 כפית מלח
1/3 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל להזהבה קלה, מוסיפים את השום והאורז וממשיכים לערבב כדקה.
מוסיפים את שאר המצרכים, ואת המים הרותחים.
מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 40 דקות.
3. סגולות ויתרונות בריאותיים – חלק מהפירות המיובשים הם בעלי השפעה מבורכת על מערכת העיכול, ומומלצים כתרופת סבתא בדוקה. בנוסף, פירות מיובשים עשירים במינרלים כמו סידן, אשלגן ומגנזיום ועוד, ומהווים תרומה תזונתית ובריאותית חשובה.
דברים שחשוב לדעת על מייבש מזון ביתי של DAVO D-cube
• המייבש מגיע עם 6 מגשים 44 ס"מ * 33.5 ס"מ, ניתן להשתמש בחלק או בכולם בכל הפעלה.
• שני מגשי הרחבה – מעטפת בלבד המאפשרת הגבהה של המגש לייבוש מזון הדורש גובה.
• שני מגשי סיליקון להכנת לדר ממחית פירות.
• 4 קופסאות להכנת יוגורט, ניתן להשתמש גם כאחסון.
• פילטר אוויר רחיץ לסינון האוויר הנכנס למייבש.
מאחר ותהליך הייבוש נמשך 10-12 שעות בממוצע, עדיף להפעיל מספר מגשים במקביל ולקבל מגוון פירות לשבועיים – שלושה.
הכתבה באדיבות Oig