מטבל קרמי של גזר, כרישה וערמונים
מטבל מעניין ועשיר בוויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים, שיכול להפוך כל ארוחה לטעימה ומזינה יותר.
למדו על יתרונות הגזר, הערמונים והכרישה במאמרים הבאים:
לא כל כך קשים לפיצוח – ערמונים
מתכון למטבל קרמי של גזר, כרישה וערמונים
מצרכים:
2 כפות של שמן זית
החלק הלבן של כרישה אחת
750 גרם גזרים
8-10 ערמונים שאינם קלויים
לתיבול: מעט כמון, פלפל ומלח לפי הטעם.
לקישוט: 4 ערמונים קלויים וכף יוגורט צמחי / יווני ללא סוכר
הוראות הכנה:
קולפים את הגזרים וחותכים לפרוסות בינוניות / קטנות.
פורסים את הכרישה לחתיכות גדולות.
מחממים שמן זית בסיר רחב, מוסיפים את הכרישה ומחכים עד שהיא מקבלת גוון שקוף-זהוב.
מקלפים את הערמונים שאינם קלויים, ומוסיפים אותם ואת פרוסות הגזר לסיר.
מוסיפים מים בגובה של כ-2 אצבעות, וממשיכים להרתיח עד לריכוך הערמונים והגזרים.
מעבירים למעבד מזון, מוסיפים תיבול, וטוחנים עד למרקם הרצוי.
מוסיפים מים, במידת הצורך, בהתאם למידת הסמיכות שמעוניינים בה.
להגשה ניתן להוסיף מלמעלה כף יוגורט יווני / צמחי ללא סוכר וערמונים קלויים