Bari15_Fly
Bari15_Fly

מטבל קרמי של גזר, כרישה וערמונים

מאת: המתכונאים של Beko, מותג מכשירי החשמל הבינלאומי
זמן קריאה: < 1 דקה
מטבל לירקות, קרקרים או סלטים... שיש מצב שיהיה לכם כל כך טעים, שפשוט תאכלו ממנו ישירות עם כפית

מטבל קרמי של גזר, כרישה וערמונים. צילום: יח"צ

Myco_IN

מטבל מעניין ועשיר בוויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים, שיכול להפוך כל ארוחה לטעימה ומזינה יותר.

למדו על יתרונות הגזר, הערמונים והכרישה במאמרים הבאים:

גזר – מלך הבריאות

לא כל כך קשים לפיצוח – ערמונים

כרישה – אספרגוס של עניים

מתכון למטבל קרמי של גזר, כרישה וערמונים

מצרכים:

2 כפות של שמן זית

החלק הלבן של כרישה אחת

750 גרם גזרים

8-10 ערמונים שאינם קלויים

לתיבול: מעט כמון, פלפל ומלח לפי הטעם.

לקישוט: 4 ערמונים קלויים וכף יוגורט צמחי / יווני ללא סוכר

הוראות הכנה:

קולפים את הגזרים וחותכים לפרוסות בינוניות / קטנות.

פורסים את הכרישה לחתיכות גדולות.

מחממים שמן זית בסיר רחב, מוסיפים את הכרישה ומחכים עד שהיא מקבלת גוון שקוף-זהוב.

מקלפים את הערמונים שאינם קלויים, ומוסיפים אותם ואת פרוסות הגזר לסיר.

מוסיפים מים בגובה של כ-2 אצבעות, וממשיכים להרתיח עד לריכוך הערמונים והגזרים.

מעבירים למעבד מזון, מוסיפים תיבול, וטוחנים עד למרקם הרצוי.

מוסיפים מים, במידת הצורך, בהתאם למידת הסמיכות שמעוניינים בה.

להגשה ניתן להוסיף מלמעלה כף יוגורט יווני / צמחי ללא סוכר וערמונים קלויים

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו