מטבל חילבה
מאת: ד"ר יוסי שבח, נטורופת והרבליסט, מייסד ומנהל המרכז הישראלי לתזונה פונקציונלית ונטורופתיה
זמן קריאה: < 1 דקה
מטבל חילבה
– השרו במים 2 כפות זרעי חילבה טחונים לאבקה ואחסנו במקרר למשך 8 שעות. חשוב כי כמות המים תהיה פי 4 – 5 מכמות האבקה מאחר והיא סופחת כמות ניכרת של מים
– כעבור 8 שעות, שפכו את הנוזל הנותר והעבירו את עיסת החילבה למעבד מזון
– הוסיפו לחילבה, כוס מים, 2 עגבניות חתוכות לרבעים, 1 – 3 שיני שום, פלפל שחור ומלח לפי הטעם, והקציפו במעבד המזון עד קבלת קציפה אוורירית ובעלת מרקם וצבע אחידים
קיימות גרסאות שונות להכנה ותיבול מטבל החילבה. הגרסה דלעיל פשוטה וקלה להכנה.