SmartKish_Fly
LiveWell_Fly

מטבל אגוזים וכוסברה

מאת: ציונה מלמן, שפית ומדריכה לחיים בריאים
זמן קריאה: < 1 דקה
Jeliat_In

מטבל אגוזים וכוסברה

מצרכים:

1 קישוא ירוק כהה גדול
1 כוס אגוזי מלך, שהושרו במים למשך 8 שעות
1 כוס כוסברה טרייה (חצי צרור)
¼ בצל בינוני
2-3 שיני שום
3 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון טרי
1 כפית מלח

 

אופן ההכנה:

שמים את כל המרכיבים בבלנדר במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת חלקה בצבע קרם ירקרק.  מתקנים את התיבול במידת הצורך.

אם אין לכם בלנדר טוב, ניתן להשתמש במעבד מזון עם להב "S" – מערבבים עד שהתערובת חלקה ככל האפשר.

 

הצעות הגשה:

1. להגיש בקערה עם הרבה ירקות חתוכים
2. ניתן להשתמש כמילוי לפטריות ולקשט עם זיתים שחורים, פלפל חריף אדום או אבקת צ'ילי.
3. משמש גם כממרח מצוין לקרקרים ממייבש מזון, קרקרים רגילים או פשוט על פרוסת לחם
4. רוטב לסלט – מדללים את המטבל עם מים, מתקנים את התיבול ומשתמשים כרוטב לסלט – הרוטב הוא הצלחה מפתיעה.

 

אפשרויות לגיוון הרוטב:

1. עבור אלה שאינם מחובבי הכוסברה, נסו פטרוזיליה, שמיר, עלי תרד טריים או עלי מנגולד.
2. ניתן להפוך את המטבל לחריף יותר על ידי הוספת צ'ילי טרי, אבקת צ'ילי או פלפלים חריפים.
3. הוסיפו  2 כפות עירית קצוצה דק או גמבה אדומה קצוצה דק בהגשה.
4. ניתן להשתמש באגוזים אחרים כמו אגוזי פקאן.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו