Bari15_Fly
Jeliat_Fly

מאפינס ירקות לילדים

מאת: השף נדב חג'ג' והגר עוז, מחברת הספר "לאכול בריא זה משחק ילדים"
זמן קריאה: < 1 דקה
מחפשים מתכון שהילדים יאהבו ויהיה להם בריא ונוח לאכילה? כדאי שתכירו את המאפינס הללו

צילום: נועה סטרלינג

Jeliat_In

החופש הגדול זהו זמן נהדר לבילוי משותף עם הילדים. וכמה נהדר להכין יחד אוכל טעים, שיהיה גם מזין ובריא וגם זמן איכות וכיף יחד עם הקטנים. חברת Nany, בראשות השף נדב חג'ג', יחד עם הגר עוז, מחברת הספר "לאכול בריא זה משחק ילדים", מגישים החופש מתכון מפנק, מנחם ועם מרכיבים בריאים! כן – אפילו מאפינס יכול להיות גם בריא! המאפינס לא תופחים מאוד לכן ניתן להשתמש בכל קמח שאתם אוהבים, או לערבב בין קמחים וכמובן גם להכין מקמח ללא גלוטן.
חופשה נעימה.

מצרכים:

1 כוס קמח (לבן/כוסמין/ תמי/ עדשים/ אורז)
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
רבע כוס חלב קוקוס/ שקדים/ סויה או אחר
3 כפות שמן זית- אם לא אוהבים את הטעם אפשר להחליף בשמן אחר
1 כף גדושה של טפנד זיתים של Nany
כ-5-6 עגבניות שרי חצויות לחצי או כפית ממרח עגבניות מיובשות של Nany
חצי כפית אורגנו

אופן ההכנה:

1. אופים את עגבניות השרי החצויות כ-10 דקות בתנור, או מקפיצים אותן קלות במחבת כ-2 דקות – ומקררים.
2. שמים בקערה קמח ואבקת אפייה ומוסיפים את שאר הרכיבים לפי סדר הופעתם. מערבבים עד קבלת בלילה חלקה די סמיכה (אם היא נוזלית מידי ניתן להוסיף 2-3 כפות קמח). טועמים ומוסיפים מטפנד הזיתים לפי הטעם.
3. מוסיפים את עגבניות השרי או כפית ממרח עגבניות מיובשות של Nany
ומערבבים.
4. ממלאים תבניות קאפקייקס בבלילה עד למחצית התבנית ואופים ב-180 מעלות עד שהמאפינס שחומים מלמעלה ומוכנים גם מלמטה.
5. מקררים ומגישים לצד סלט רענן.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו