metabolix_Fly
metabolix_Fly

לחם 8 דגנים: המתכון של ד"ר לינדברג

מאת: - הוצאת ספרי הבריאות הגדולה בישראל
לפי ד"ר אלכסנדר לינדברג הלחם הטוב ביותר שתוכלו לצרוך הוא לחם כהה ודחוס, עדיף באפייה ביתית, והוא גם מספק מתכון...

לחם 8 דגנים. צילום: pexels

Liat_IN

המתכון הבא מספיק ל-2 כיכרות לחם 8 דגנים.

אפשר לגוון את המתכון על ידי החלפת זרעי השומשום באגוזי מלך, שקדים או אגוזי לוז קצוצים.

מנה אחת מכילה:

למתכוני לחמי בריאות נוספים:

לחם עדשים ירוקות

לחם טבעוני ודל פחמימה

לחמניות טחינה אווריריות

מתכון לחם 8 דגנים

מצרכים:

2 כפיות (1 שקית 7X גרם) שמרים יבשים

2 כפות שמן זית מכבישה קרה ראשונה או שמן קנולה מכבישה קרה

1 כף פרוקטוז או דבש

700-500 מ"ל מים פושרים

80 גרם קמח שעורה

80 גרם קמח כוסמין

50 גרם קמח חיטת דורום, טחון דק (קמח פסטה)

80 גרם פתיתי כוסמת

80 גרם קמח שיפון מלא טחון דק

500 גרם קמח חיטה מלא או קמח כוסמין, בטחינת
רחיים

80 גרם שיבולת שועל

80 גרם זרעי שומשום

2 כפיות אבקת חרובים (לא חובה)

2 כפיות מלח

הוראות הכנה:

ערבבו את השמרים עם שמן, פרוקטוז ומים (כ-500 מ"ל).

בחשו היטב.

הוסיפו את יתר המרכיבים, ולושו עד שהבצק מוצק וגמיש (אפשר להשתמש במעבד מזון או במיקסר בעל זרועות ללישת בצק);

ייתכן שתצטרכו להוסיף עוד מים, במיוחד אם אתם משתמשים במעבד מזון.

הניחו לבצק לתפוח במקום חמים, עד שהוא מכפיל את נפחו (כ-½ 1 שעות).

לושו את הבצק 3-2 דקות, ולאחר מכן עצבו אותו בצורת שני ככרות.

הניחו את הכיכרות בשתי תבניות כיכר משומנות קלות (אלא אם אתם משתמשים בתבניות טפלון), המתאימות כל אחת לכיכר במשקל 1 ק"ג.

במקום 2 ככרות אפשר לעצב 20-16 לחמניות, ולהניח על דף אפייה משומן קלות.

כסו במגבת מטבח, והניחו לתפיחה נוספת, 40-30 דקות.

חממו מראש את התנור ל-180 מ"צ.

אפו את הלחם 50-40 דקות, או את הלחמניות 20-15 דקות.

כדי לבדוק אם הלחם מוכן, הוציאו אותו מהתבנית ונקשו על תחתיתו בעזרת פרקי האצבעות;

אם הלחם מוכן, הוא ישמיע צליל חלול.

הניחו את הלחם על רשת מתכת לצינון.

הערה: שמרים מסוגים מסוימים מחייבים ערבוב עם מים (וסוכר או דבש) ולאחר מכן השהייה במשך 15 דקות עד שהם מעלים קצף; סוגי שמרים אחרים יש לערבב קודם כל עם החומרים היבשים. פעלו על פי ההוראות שעל האריזה.


המתכון לקוח מתוך הספר "הדיאטה הים תיכונית" בהוצאת פוקוס

רוצה פרטים נוספים על הספר?



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו