Bari15_Fly
SmartKish_Fly

לדר גזר ותמרים

מאת: תמי צרי, יזמית פרויקט עץבעיר
זמן קריאה: < 1 דקה
Liat_IN

מתכון ללדר גזר ותמרים

 

לדר במייבש מזון
לדר במייבש מזון

 

אופן הכנה:

 

טוחנים גזר עם תמרים, מורחים ומייבשים. זה העיקרון.

אם הגזר דורש קילוף, אז כדאי לגרד מעט את הקליפה, אבל אם הוא צעיר וטעים כמו הגזר של רעי, אז לא צריך, רק ניקיתי אותו משאריות אדמה.
את התמרים מגלענים, אם הם קשים, רצוי להשרותם, במים, או לתוספת טעם, אפשר להשרות בחלב קשיו או ביין – מה שיש.
לתוספת טעמים אפשר להכין תערובת של קינמון, פלפל אנשלי, ציפורן, הל, מה שאוהבים. אפשר להוסיף קצת ג'ינג'ר. קצת מיץ לימון, וטיפלה מלח.

 

בשביל לדר מורחים את העיסה בשכבה דקה על משטח טפלקס, ואפילו הוספתי ומרחתי אותו בקצת חמאת קוקוס כדי שיהיה ממש קל להפריד את הלדר. אפשר לחרוץ לריבועים או לעשות משטח אחד גדול שאחר כך קורעים בפראיות. מייבשים 12 שעות, הופכים, מפרידים את הטפלקס ומייבשים עוד 12 שעות, או יותר. אני אוהבת לייבש ריבועים ולאחר הייבוש לגלגל אותם.

 

בשביל להכין קרם הוספתי טחינה גולמית, ו… בירה כנען. יצא נהדר בתור ממרח, או כקרם לשילוב עם הלדר.

 

בשביל חטיפים מהודרים גלגלתי קרם בריבועי לדר והכנסתי לייבוש נוסף.

 

חטיפי לדר תמרים

 

בשביל עוגיות מרחתי שכבה עבה של הקרם על מגש ייבוש וכיסיתי בשכבה של שומשום. ייבשתי 8 שעות ואז הפכתי.

 

לגיוון הטעם והצבע, אני מוסיפה גם סלק וגם מיץ תות.

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו