לביבות קישוא ללא גלוטן
לביבות טעימות ודיאטטיות, פשוטות להכנה ומתאימות לארוחה קלילה
למתכוני בריאות נוספים ללא גלוטן:
מתכון ללביבות קישואים ללא גלוטן
מרכיבים:
5-4 קישואים בגודל בינוני
בצל בינוני מגורר
2 שיני שום כתושות
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור שמיר קצוץ
צרור קטן של נענע קצוצה
1 ביצה
3/4 כוס קמח שקדים
1/4 קמח עדשים כתומות או קמח תפוחי אדמה
קצת אגוז מוסקט
מלח ופלפל שחור
150 גרם גבינת פטה או בולגרית
אופן ההכנה:
מגרדים את הקישואים בפומפייה גסה (צריכות להתקבל כשתי כוסות).
מניחים במסננת וסוחטים מנוזלים.
מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים מלבד הגבינה.
מוסיפים את הגבינה המגורדת, מערבבים שוב ומשאירים במקרר לכשעתיים.
לוקחים כף מהתערובת ובעזרת כף נוספת מורידים את העיסה לתבנית אפייה מרופדת.
אופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות.
באמצע האפייה מומלץ להפוך את הלביבות לצד השני.
הלביבות מוכנות כאשר הן זהובות משני הצדדים .
* מומלץ להגיש עם קערית יוגורט ושמיר