Spirulife_Shocomaca_fly
Triterra_Reishi_fly

לביבות אפויות של בטטה ודלעת עם טחינה

מאת: המתכון באדיבות חברת "אחוה", יצרנית חלוה, טחינה ומוצרי מאפה
זמן קריאה: < 1 דקה
מתכון מקורי ומיוחד ללביבות אפויות בתנור לכבוד החנוכה

לביבות טחינה כתומות. צילום: הדס ניצן

Triterra_Reishi_IN

יש משהו בלביבות כתומות שמביא איתו תחושה חמימה של בית – הריח המתוק-עדין של בטטה ודלעת, יחד עם הטעם העשיר של הטחינה הגולמית, יוצר שילוב שמרגיש חגיגי ומנחם גם יחד.

המתכון הבא הוא גרסה קלילה ובריאה יותר ללביבות, בלי טיגון ועם הרבה צבע וטעם. הוא פשוט להכנה, מזמין, ומושלם לימים של חנוכה או לכל רגע שבו רוצים משהו טעים במיוחד.

חג חנוכה שמח!

מצרכים (לכ-12-10 לביבות):

300 גרם דלעת חתוכה וקלופה
1 בטטה
5 כפות טחינה גולמית
4 כפות קמח תירס גס
4 כפות קוואקר טחון לקמח
צרור עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה/כוסברה/בזיליקום/נענע)
2 שיני שום כתושות
1 כפית מלח
שמן זית לשימון התבנית

אופן ההכנה:

במתכון נעשה שימוש בטחינה מסורתית.

לביבות הבטטה והדלעת יוצאות רכות, זהובות ומלאות נוכחות – כאלו שנטרפות חמות ישר מהתנור. לצד טחינה משובחת וסלט רענן, הן הופכות למנה מרשימה שמתאימה לאירוח, ארוחת חג או פשוט לפינוק של סוף יום.

למתכונים נוספים לחנוכה:

חנוכה בניחוח הודי: פאקורה בצל וצ'אטני חגיגי

לביבות ירק בריאות לחנוכה

פעם בשנה: 5 מתכונים לחנוכה

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו