Bari15_Fly
SmartKish_Fly

לבבות ארטישוק ממולאים בקרם עשבי תיבול

מאת: איילת בוקר נווה, המטבח הטבעי
זמן קריאה: < 1 דקה
Bari15_In

לבבות ארטישוק ממולאים בקרם עשבי תיבול

המצרכים הדרושים:

 

 6  לבבות ארטישוק מופשרים

 

 2  גבעולי סלרי קצוצים

 

 חופן עלי כוסברה קצוצים

 

בצל קצוץ

 

 גזר מגורד

 

3 עגבניות קלופות מגורדות

 

 מיץ מלימון גדול

 

 2 גבעולי עשב לימון חתוכים גס

 

לקרם:

 

 2 כוסות שעועית לבנה מבושלת או חבילת טופו במרקם רך

 

 2 כפות חמאת קשיו

 

 חצי כוס חלב קוקוס

 

1 כף מיסו אורז חום

 

4 שיני שום

 

 3 כפות שמן זית

 

רבע כוס מץ לימון

 

 מעט גרידת לימון

 

כוס תערובת עשבי תבלין לפי בחירה, למשל: טימין, בזיליקום, אזוב, מרווה, שמיר, פטרוזיליה, עירית

 

אופן ההכנה:

 

מניחים את הסלרי, הכוסברה, הבצל, הגזר והעגבניות בסיר רחב – בשכבות – לפי סדר הופעתם. עליהם מניחים את לבבות הארטישוק ומוסיפים חצי כוס מים ומיץ מלימון גדול. מביאים לרתיחה, מנמיכים אש וממשיכים לבשל עוד 15 דקות. מכבים אש ומוסיפים את גבעולי עשב הלימון – מניחים אותם ברווחים שבין לבבות הארטישוק.

 

בינתיים – מכינים את המילוי:

 

מכניסים את כל חומרי המילוי למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת קרם חלק. במידת הצורך – אפשר להוסיף מים.

 

בעזרת מזלף ממלאים את לבבות הארטישוק שבסיר, בהגשה – יוצקים מעט מרוטב הלבבות על הקרם.

 

אפשרות: לקשט במעט טחינת קצח!!!

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו