לא תאמינו איזה טוב הקינוחים האלו יעשו לכם
מערכות הגוף השונות עושות יומם וליל כדי לסייע לגוף להתנקות מהרעלים השונים שאנו נחשפים אליהם החל מהכבד, שמפרק את הרעלים ומתחיל את פעולת הפרשתם, דרך הכליות ומערכת השתן, מערכת העיכול, המערכת הלימפתית שמנקזת פסולת מתאי הגוף והעור שמפריש את החומרים דרך הזיעה.
עם השנים גורמים שונים יוצרים עומס על אברי הפינוי:
- תזונה לקויה
- מתחים ולחצים
- עומסים פיזיים
- מחלות ותרופות שונות
כל אלו עלולים להשפיע על תהליך פינוי הרעלים. התחושות הנלוות לכך יכולות להתבטא בכובד ונפיחות בטנית לאחר ארוחות, חוסר אנרגיה, ערפול מחשבתי, קושי לשמור על משקל גוף מאוזן, בעיות עור ועוד.
תהליך זה איננו גזרת גורל, שכן על פי גישות נטורופתיות, ניתן לסייע למערכת הגוף לבצע את תפקידן באופן אופטימלי וזאת בעזרת תזונה "נקייה" המכילה עושר של נוטריינטים, אנזימים ונוגדי חמצון שיכולים לסייע בהמרצת פעולת האיברים המשתתפים בתהליך ניקוי ופינוי ובכך לתמוך בניקוי רעלים יעיל ובבריאות כללית טובה.
רבים חוששים כי תהליך ניקוי גוף נטורופתי כולל כניסה למשטר תזונה חסר מעוף וחסר טעם, אך האם באמת יש סיבה לחשוש? כלל וכלל לא. אוכל טעים, מהנה שגם תומך בתהליך הטבעי של ניקוי הגוף מרעלים הוא בהחלט אפשרי. הנה כמה מתכונים לקינוחים מפנקים שיסייעו לגוף שלכם להיפטר מאותם רעלים וישאירו אתכם עם טעם טוב בפה.
גלידת סופר-פודס עשירה בחלבון
*המתכון מאת מורן פלד טבלוביץ', נטורופתית ומאמנת לאורח חיים בריא, רואו-פוד שף בברא צמחים
רכיבים:
- קרטון קטן של קרם קוקוס (22% שומן לפחות)
- כוס קשיו לא קלוי (שהושרה מראש במים לפחות 3-6 שעות)
- 30 ג' טופו במרקם רך ("טופו משי")
- 1/2 כוס פטל (קפוא)
- 1/2 כוס אוכמניות כחולות (קפוא)
- 8-9 תמרי מג'הול (מגולענים)
- 1 כפית גרין מגמה
- 1/4 כפית כפית מורינגה
- 1 כפית אבקה מאקה
- 2 כפות זרעי צ'יה
- 1 כפית תמצית וניל אמיתי
- 20 שקדים (לא קלויים)
- 1 כפית אבקת קקאו RAW
- 1 כפית אבקת קינמון
- 1-2 כפיות מייפל טבעי
- כוס קרח
אופן הכנה:
- שופכים לבלנדר קרטון קטן של קרם קוקוס (22% שומן לפחות) יחד עם כל המרכיבים שהזכרנו ומערבבים עד ליצירת מרקם סמיך.
- מעבירים לקערית גלידה ומפזרים מעל 2 כפות ניבס קקאו ומזלפים מעל הכל כפית מייפל טבעי.
ריבת צ'יה ופירות מתוקה ונפלאה
הפירות והרכיבים השונים בריבה עשירים בוויטמינים ונוגדי חמצון עוצמתיים שמסייעים להילחם ברעלים מחמצנים הגורמים לנזק בתאי הגוף.
רכיבים:
- תפוח עץ בינוני
- כוס פירות יער קפואים ללא חומרים משמרים
- 2 כפות גוג'י ברי
- רבע כוס זרעי צ'יה
- 2 כוסות מים
- 5–10 טיפות תמצית סטיביה או 1–2 תמרי מדג'הול
- מעט מיץ לימון – לפי הטעם
- 2 כוסות מים
- קורט מלח
אופן ההכנה:
- בבלנדר הכניסו תפוח, פירות יער וגוג'י ברי וטחנו אותם קלות בפולסים קצרים.
- מזגו מים למחבת בעלת תחתית עבה שחוממה מראש. הוסיפו את הפירות המרוסקים והמשיכו לחמם באש נמוכה. ערבבו היטב עד אשר כל המים מתאדים ומתחיל להיווצר מרקם של ריבה.
- הוסיפו את הסטיביה או התמרים והורידו מהאש.
- הוסיפו את זרעי הצ'יה והמשיכו לערבב כל העת. הוסיפו את הלימון והמתינו עד שהצ'יה תספוג את הנוזלים. העבירו לצנצנת והעבירו לקירור. הריבה נשמרת במקרר בין 5–7 ימים.
דייסת צ'יה לחיזוק בטעם מצוין
מרכיבי המנה מהווים מקור מצוין לחלבון ואומגה 3 ומסייעים לגוף בתהליכי הניקוי.
רכיבים:
- 2 כפות זרעי צ'יה
- 2 כפות אוכמניות מיובשות או 2 כפות צימוקים שחורים
- 2 כפות צימוקים אורגניים
- 2 כוסות חלב שקדים
- כוס פירות טריים
- קורט קינמון
אופן ההכנה:
- השרו את זרעי הצ'יה בחלב שקדים 10–15 דקות לפחות עד שזרעי הצ'יה מתרככים ולאחר מכן הוסיפו את יתר המרכיבים.
- להמתקה נוספת הוסיפו סילאן או מייפל.
פודינג של בריאות
במקום מזונות עשירים בסוכר הפוגע בתהליך הניקוי, הפודינג הבא הוא קינוח מתוק, טעים במיוחד ומלא בכל טוב.
רכיבים:
- 3 כוסות חלב שקדים, חלב אורז, חלב סויה או חלב שיבולת שועל. אפשר להחליף חצי מהכמות במים.
- רבע כוס אורז מלא / רבע כוס קמח קינואה / כוס אורז מבושל / כוס קינואה מבושלת
- רבע כוס סירופ אגבה
- רבע כפית קינמון
- רבע כפית הל טחון
- קמצוץ אגוז מוסקט
- כף צימוקים, פירות יבשים או פירות טריים כמו תפוחים ואגסים
- 2 כפות שקדים קצוצים דק או שבבי שקדים לבנים
- רבע כפית מי שושנים
- כף שמן קוקוס
- כמה טיפות תמצית וניל לפי הטעם.
אופן ההכנה:
- הרתיחו את החלב בסיר, היזהרו שלא יגלוש, והנמיכו את האש לאחר הרתיחה.
- במחבת נפרדת המיסו את שמן הקוקוס, הוסיפו את האורז או הקינואה וערבבו עד שהאורז או הקינואה מזהיבים.
- העבירו את תכולת המחבת לסיר החלב תוך כדי ערבוב כדי שלא יוצרו גושים. אם נוצרו גושים אפשר להעביר את הפודינג שנוצר במסננת לאחר הבישול.
- הוסיפו את התבלינים והמשיכו לערבב עד להסמכת הבלילה ולאחר מכן כבו את האש והוסיפו את סירופ האגבה.
- העבירו את הבלילה לקערות וקשטו בפיסטוקים ובשבבי שקדים.
לפודינג קר –העבירו את הבלילה לקערה גדולה, הכניסו לקירור וערבבו מדי פעם בחוזקה למניעת היווצרות קרום. לאחר מכן העבירו לקערות אישיות.
שגעון הקקאו
עוד קינוח מתוק וטעים לאוהבי הקקאו, עשיר בוויטמינים ובנוגדי חמצון:
רכיבים:
- תאנה יבשה / 2 תאנים טריות / 2 תמרים
- כף צימוקים שחורים
- כף גוג'י ברי
- 3 כפות שבבי קקאו או פולים
- 2כפות אבקת קקאו
- כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- קורט אבקת צ'ילי חריף
- 2 כוסות חלב שקדים, חלב אורז או חלב סויה או חופן שקדים עם 2 כוסות מים קרים
- כף סירופ אגבה
- כפית אבקת שורש מאקה
אופן ההכנה
- השרו למשך שעה את התאנים או התמרים, את הצימוקים, את הגוג'י ברי, את שבבי הקקאו ואת השקדים
- הכניסו את כל המרכיבים למעבד מזון וטחנו עד לקבלת מרקם סמיך ואחיד.
- מזגו לכוסות קטנות והכניסו לקירור.