לא יכולים בלי סוכר?! אולי אתם לא חייבים
איכות חיים ובריאות נוגעים בכל אחד ואחד מאיתנו בצורה שונה.
רק שיש מכנה משותף אחד לכולם – יותר מדי סוכר מזיק לנו.
מה עוד לא נכתב על הסוכר הלבן בעשור האחרון?
מכנים אותו ה"סם הלבן", מכריזים בראש חוצות שהוא האויב האמיתי של הגוף והגורם לתסמונת המטבולית – שילוב של סוכרת, לחץ דם גבוה והשמנת יתר.
ואם נשאל את עולם המדע, מגפת הסוכר שגורמת להשמנה וסוכרת מסוג 2 צפויה להיות המגיפה הגדולה ביותר בהיסטוריה האנושית[i]!
להימנע מסוכר זה אחד הדברים המאתגרים והקשים. אפילו לאנשים שאינם מחשיבים את עצמם כמכורים למתוק.
מה שהופך את הניסיון להפחית בסוכר לקשה עוד יותר היא העובדה שגם אם נתעלם מהכמות העצומה של הסוכר שנמצאת במזונות בו אנו מצפים למצוא אותו (כמו בעוגה למשל) הסוכר, מסתבר, מסתתר ברבים מהמזונות – גם בכאלה שאינם מתוקים במיוחד. אפילו במזונות מלוחים!
לעומתם – יש מוצרים שלמרות שאתם מצפים למצוא בהם כמות עצומה של סוכר הם מכילים כמות מזערית שאינה גורמת לנזק.
למשל: אם חשבתם לעצמכם שממרח מתוק של אגוזי לוז בשילוב קקאו, הוא משהו שאתם לא יכולים להרשות לעצמכם, המשיכו לקרוא… עוד נכונו לכם הפתעות.
כמה סוכר מותר לצרוך?
ההמלצה של ארגון הבריאות העולמי, הן למבוגרים והן לילדים, היא להפחית את צריכת הסוכר המוסף (שאינו נמצא באופן טבעי במזונות) ביום לפחות מ-10% מסך צריכת האנרגיה (המזון).
הפחתה של מתחת ל-5% מומלצת יותר ותספק יתרונות בריאותיים נוספים[ii].
אנשים עם סוכרת או אפילו טרום סוכרתיים חייבים לנהל בצורה קפדנית עוד יותר את שגרת התזונה היומית שלהם.
ניטור קפדני זה של הסוכר הוא חיוני בגלל ההשפעה על רמת הגלוקוז בדם.
איפה מסתתר הסוכר שלנו?
מזונות מעובדים בתוספת סוכר
דוגמה מצוינת לכך היא לחם.
הלחמים הנמכרים היום על המדפים עשויים להכיל עד שישה גרם סוכר לכל פרוסה – שזה המון.
עוד מוצר – רטבים לפסטה, רובם ככולם מכילים עד כ-12 גרם סוכר למנה.
תתפלאו לגלות שגם רטבים דלי שומן לסלטים, שמתיימרים להיות חלק מתזונה בריאה, יכולים להכיל כ-10 גרם סוכר למנה בודדת.
מזונות טבעיים המכילים סוכר
רבים מאיתנו סבורים שרק בגלל שמזון כלשהו הוא טבעי, הוא בהכרח בריא ומותר לצרוך אותו ללא הגבלה – מה שבהחלט לא תמיד נכון.
קחו למשל את הדבש.
הדבש הוא טבעי, אבל הוא עמוס בקלוריות.
בכפית אחת של דבש, לצורך העניין, יש יותר קלוריות מכפית סוכר.
קלוריות המורכבות בעיקר מפרוקטוז – סוכר הפירות, שכידוע, צריכה שלו בכמויות גבוהות עלולה לגרום לרמה גבוהה של טריגליצרידים (שומנים) בדם.
מה לגבי ממתיקים מלאכותיים ותחליפי סוכר?
מלבד טעם הלוואי המאפיין את תחליפי הסוכר, חלק מהממתיקים המלאכותיים הללו מכילים כימיקלים.
למרות שקיבלו אישור FDA, הם נחשדים כמהווים סכנה בריאותית, החל מעלייה במשקל ועד לסרטן.
אם ניקח את ה"מלטיטול" למשל, לפי מחקרים לצריכה גבוהה שלו יש כמה השפעות שליליות כמו גזים ומשלשלים[iii].
פטנט מהפכני עולמי מבית אומגה גליל – סוכר מופחת סוכר!
בין אם אתם:
- סובלים מעודף משקל
- ב"דיאטה"
- שואפים לצמצם את צריכת הסוכר בבית
- צריכים להימנע מצריכת סוכר בשל מגבלות בריאותיות
יש לנו חדשות מתוקות (תרתי משמע) ובריאות בשבילכם: תוכלו לצרוך סוכר ועדיין לשמור על תזונה בריאה.
תוהים איך זה יכול להיות?
הכירו את O’SWEET
ממרח אגוזי לוז עם קקאו מופחת סוכר, המכיל רק 1/5 מכמות הסוכר המקובלת בממרחים הפופולריים ועדיין שומר על אותה מתיקות.
כל זאת ללא שום תחליף סוכר או ממתיק מלאכותי.
מדובר בסטארט-אפ "פוד טק" ישראלי מהפכני פורץ דרך.
פטנט רשום בישראל ובדרך להיות מוסדר גם בעולם, מבוסס טכנולוגיה מתקדמת עולמית בתחום הפחתת הסוכר ממוצרי המתיקה.
O’SWEET הוא ממרח המכיל סוכר אמיתי.
כן אותו סוכר שכולנו אוהבים, עם אותה מתיקות – תוך הפחתה משמעותית של הכמות.
נשמע טוב מידי מכדי להיות אמיתי?
צודקים. אבל זה אמיתי וככה זה עובד:
O’Sweet מכיל סוכר לבן העובר תהליך פיזיקלי, שאינו כימי, המגביר את המתיקות של הסוכר החל מ-פי 10 עד פי 20.
המשמעות היא שתחושת המתיקות האהובה מושגת בצריכה של עשירית בלבד מכמות הסוכר.
וכדי לסבר את האוזן הנה דוגמה:
אם בממרח שוקולד שקונים בסופר יש 14 כפיות סוכר לכל 100 גרם, בממרח המומתק עם O’Sweet יש רק, שימו לב – 2.5 כפיות סוכר, ובחשבון פשוט: 80% פחות!!!
בממרח O’Sweet העומס הגליקמי (המהירות בה מתפרק הסוכר בתהליך העיכול ומעלה את רמת הסוכר בדם) שואף לאפס.
לכן אין אפילו צורך באזהרת התווית האדומה המחויבת להימצא על גבי אריזות מזונות המכילים סוכר בכמות גבוהה.
הנה לפניכם גרף המשווה את עליית רמת הסוכר בדם לאחר צריכת כמות זהה של ממרח O’Sweet לעומת ממרח שוקולד פופולארי בישראל:
המוצר מתאים גם לטבעוניים וגם לתזונה קטוגנית.
את הממרח ניתן להזמין כבר עכשיו ישירות מאתר אומגה גליל ולקבלו עם שליח עד הבית
מקורות
[i] Zimmet, P.Z. Diabetes and its drivers: the largest epidemic in human history?. Clin Diabetes Endocrinol 3, 1 (2017).
[ii] https://www.who.int/publications/i/item/9789241549028
[iii] Saraiva A, Carrascosa C, Raheem D, Ramos F, Raposo A. Maltitol: Analytical Determination Methods, Applications in the Food Industry, Metabolism and Health Impacts. Int J Environ Res Public Health. 2020 Jul 20