כריך אביבי עם חמאת גהי
כריך אביבי עם חמאת גהי
מצרכים:
המצרכים הדרושים
פרוסות לחם הרדוף טרום
מונבט או לחם מחמצת
גבעול סלרי מנוכה וקצוץ
עלה חסה שטוף ומיובש
חופן עלי כוסברה שטופים
כף אצות היזיקי
מלפפון חמוץ
כפית חמאת גיי
פרוסת טופו מושרה
במרינדת סויה
רבע כוס נבטי חמניות
פרוסות צנון
פרוסות גזר
כף רוטב סויה
כף מים
כפית שמן שומשום
רבע כפית שמן צ'ילי
קורט מלח גס אטלנטי אפור
הכנה:
מרתיחים 200 גרם חמאה, עד שמתאסף קצף למעלה, מוציאים בעזרת מקל עץ את הקצף וחוזרים על הפעולה מספר פעמים עד לקבלת נוזל צלול.
צננו את החמאה והשתמשו בה לכל מטרה.
חמאה זו בצורתה החדשה מכילה פחות כולסטרול ונחשבת לטהורה.
להכנת הכריך
משרים מים לרבע שעה את אצות ההיזיקי שוטפים היטב ומיבשים.
משרים לרבע שעה את כל הירקות מסננים ומניחים למספר דקות לייבוש.
חותכים את הטופו לפרוסות ומשרים במשרה שמן שומשום, שמן צ'ילי, רוטב סויה למשך מספר דקות.
קוצצים את כל הירקות, בעזרת קולפן מקלפים את הגזר והצנון לרצועות דקות.
מורחים חמאה משני צידי הלחם, מניחים את פרוסת הטופו ומסדרים את הירקות והאצות מעל.
לסיום פזרו את הנבטים וסגרו עם הפרוסה הנוספת.