כדורי תמרים בליגה אחרת
התמר נחשב לפרי מזין, עשיר באשלגן, ויטמין B וברזל, אך האם תהיתם פעם מה ההבדל בין סוגי התמרים השונים?
גילי עינב, חברה בארגון לחקלאות אורגנית "טיב השדה" מקיבוץ סמר מסבירה:
תמר מג'הול
זהו התמר הפופולארי ביותר מכל סוגי התמרים.
זאת בשל היותו גדול יחסית, עסיסי, נימוח וכן הודות לטעמו העז.
85% מעצי התמר המניבים בארץ הם מסוג זה.
זהידי
מתאים במיוחד לאנשים שמקפידים על צריכת סוכר נמוכה.
טעמו מתוק ויבש, ומראהו צהוב ומעוגל.
ברהי
תמר זה מכונה "טופי" מכיוון שהוא בעל ארומה קרמלית.
הוא נשמר לאורך זמן וטעים מאוד הן כפרי יבש והן כפרי טרי.
דקל נור
תמר מאורך בעל צבע דבש בהיר, מתאפיין בארומה אגוזית, ומרקמו רך מעט.
אז איזה מהם הכי מתאימים למתכון הקלאסי של כדורי תמרים? ההמלצה של המומחים לגידול תמרים אורגניים מקיבוץ סמר במתכון מטה.
למאמרים נוספים בנוגע ליתרונותיהם של התמרים:
צריכת תמרים תורמת לשיפור תפקוד מערכת העיכול
מתכון לכדורי תמרים בליגה אחרת
מצרכים:
500 גרם תמרים אורגניים – מומלץ לשלב תמרי ברהי עם מעט דקל נור
שליש כוס טחינה גולמית
מעט קליפת לימון מגורדת
3 כפות אבקת חרובים או קקאו (אופציונלי)
לציפוי: קוקוס טחון, אבקת חרובים / קקאו
הוראות הכנה:
לטחון את התמרים במעבד מזון.
להוסיף את קליפת הלימון והטחינה הגולמית.
אם רוצים, אפשר להוסיף גם 3 כפות אבקת קקאו / חרובים.
לערבב לעיסה אחידה, לכדרר לכדורים קטנים, לגלגל אותם בציפוי שבחרתם ולאחסן במקפיא.
בתיאבון!