יוגורט קוקוס
- מדובר ביוגורט פשוט להכנה המכיל חיידקים "טובים" ויכול להוות תחליף לאבקת פרוביוטיקה.
מצרכים:
- קנקן וחצי קרם קוקוס כף שמן קוקוס
- כפית קליפות פסיליום
- כף יוגורט קוקוס או אבקת אסידופילוס
אופן ההכנה:
במידה ומצאתם יוגורט קוקוס מסחרי ניתן להשתמש בו בפעם הראשונה במקום באבקת אסידופילוס. בפעמים הבאות ניתן להשתמש בכפית מהיוגורט שהכנתם קודם להתחלת ההתססה.
שופכים מים רותחים לתרמוס או לבקבוק אטום כדי לחמם אותו ומניחים בצד.
מעבדים בבלנדר קרם קוקוס, קליפות פסיליום ושמן קוקוס במהירות בינונית כ-3 דקות. מרוקנים את המים החמים מהתרמוס וממלאים את אותו בתערובת קרם הקוקוס.
מוסיפים אסידופילוס ומערבבים בעדינות רבה. סוגרים היטב את התרמוס ומניחים בצד כ-6-8 שעות. בשלב זה קרם הקוקוס מבשיל ומתמלא בחיידקים מועילים. טעמו צריך להיות קצת חמצמץ.
מאחסנים במקרר במכל אטום (רצוי מזכוכית). מוסיפים דבש להמתקה על פי הטעם.
אתם מוזמנים לקבל במתנה חוברת מתכונים מנצחים לבלנדר. הקליקו והחוברת בדרך לתיבה שלכם.