טעים להכיר את נעמה גפן
נעמה גפן היא נטורופתית ומנטורית בתחום הבריאות עם למעלה מ-37,000 עוקבים באינסטגרם.
כבר למעלה מ-10 שנים שהיא מנחה ומהווה השראה לאלפי נשים ואמהות עסוקות במעבר לאורח חיים בריא.
גם אנחנו רצינו לקבל השראה, אז הנה היא לפניכם…
לאורחים קודמים במדור:
המאמצחיקית הראשית – קרן אלאלוף שרעבי
טבעוני ומכור לאבוקדו – עפר שכטר
התשובות של נעמה גפן
מה המאכל שאת הכי אוהבת לאכול?
אני לא יכולה להגיד שאני אוהבת מאכל אחד.
אני אוהבת לאכול כל מאכל שגורם לי להרגיש טוב.
בנקודות שונות ביום, בחודש ובשנה, אלה יהיו מאכלים אחרים.
בחורף יכול להיות שאני הכי אוהב לאכול דייסת שיבולת שועל ובקיץ זה יהיה מאכל שאני לא אוכל אפילו לחשוב עליו.
אוכל שגורם לי להרגיש טוב הוא ב-90% אוכל שאני מרגישה שמחייה אותי ומתדלק אותי ו-10% אני שומרת ל"סתם כי בא לי".
מה האוכל המושלם לשבת בבוקר?
אני מאמינה שהגוף לא מקבל יומן שבועי ועבורו אין צורך שונה ביום שבת לעומת שלישי.
לכן, בדרך כלל, אם אני בבית ואין אילוצים מיוחדים, אני אפתח את הבוקר שלי אותו הדבר גם בשבת.
תארי את ארוחת הבוקר הממוצעת שלך
ברוב המקרים אני אפתח את הבוקר עם שייק ירוק.
הערך של זה הוא הרבה מעבר רק לפן התזונתי.
יש פה התחלה של יום עם השקעה בעצמי ולקחת רגע לשים את הפוקוס על להתמקד בבחירה בבריאות.
זה משפיע אחר כך על ההמשך של כל היום.
איזה מיתוס הכי גדול על תזונה את מכירה?
שילדים שלא מקבלים ממתקים יגדלו עם חסך.
השימוש במשפט הזה כצידוק לגדל את דור העתיד שלנו והדבר הכי יקר לנו בצורה כל כך לא בריאה שבסופו של דבר פוגעת בהם – הוא דבר שאני פועלת המון כדי לשנות.
איזה מאכל מעלה לך הכי הרבה זיכרונות?
המציות של אבא שלי בפסח.
הוא מכין אותם בקביעות מהילדות, ולמרות שלא אכלתי מצות כבר כמה שנים טובות, הוא ממשיך להכין כל פסח ומתקשר אליי להגיד לי: "בואי, יש מציות".
מה בחיים, אבל בחיים לא תאכלי?
אני רוצה להאמין ולקוות שלעולם לא אגיע למצב בו אצטרך לאכול בשר.
הפסקתי לאכול בשר לפני מעל 20 שנה וכיום זה משהו שקשה לי לדמיין בכלל.
איזה אוכל תיקחי איתך ליום ארוך ולא צפוי?
מבחינתי כל יום הוא ארוך ולא צפוי.
יש לי 3 ילדים ועבודה שדורשת ממני המון, לכן ימים כאלה הם לא ימים לא צפויים אלא שגרה.
מה החטא האהוב עליך?
אני לא טיפוס של חטאים.
כל מה שארגיש שהוא חטא, אוטומטית הוא לא יהיה אהוב עליי.
ב"אני מאמין" שלי, מה שחשוב לי יותר מאם האוכל בריא או לא זה: האם אני בחרתי בזה?
אם עשיתי בחירה מודעת – אז אני מרוצה, גם אם הבחירה לא בריאה.
אם אכלתי משהו בלי לרצות, סתם כי הוא היה שם, בלי שנכחתי ברגע הזה, בלי שבכלל היה בא לי, שם אני ארגיש פחות טוב.
היום אלה מקומות שנדיר שאני נמצאת בהם.
במי לבחור, דיאטנית קלינית או נטורופתית?
אלה רק כותרות והן לא מעידות הרבה על טיב המטפל, על הגישה הטיפולית שלו, על החיבור ביניכם.
לפני שבוחרים דמות שאמורה לסייע לך לעבור תהליך שינוי משמעותי שרצוף באתגרים חשוב לוודא הרבה מעבר לרמה המקצועית ולשאול את עצמך:
- האם אני רואה במטפלת הזו דמות שאוכל לעבור איתה תהליך כזה?
- האם אני מתחברת למילים שלה?
- האם אני מרגישה שהיא מייצגת משהו שאני שואפת אליו?
(אני כותבת בלשון נקבה אך מתייחסת לשני המינים)
מה דעתך על המשפט: "זה לא מה שאת אוכלת אלא מה שאוכל אותך?"
משפט נחמד, אבל פחות מתחברת אליו באופן אישי.
בעיני הוא מייצג אוכל עדיין במונחים שטחיים יחסית.
אני רואה את הגוף שלנו והאכילה שלנו בזום אאוט רחב יותר.
אני רואה אותנו כאיבר בגוף של העולם מזינים ומוזנים אחד מהשני, שם האוכל הוא חלק קטן מהשינוי שלנו, הוא על פני השטח.
ככל שנרחיב את מעגלי המודעות שלנו, נלך כמה צעדים אחורה ונראה את התמונה הגדולה יותר – שם נוכל לייצר שינוי עומק משמעותי.
מה המתכון המנצח שלך?
אחד הדברים שאני הכי אוהבת לאכול זה סלט בהרכבה.
שילוב של ירקות טריים+ ירקות אפויים+ טופו+ טחינה / אבוקדו+ קינואה / עדשים/ פסטת כוסמין מלאה.
כל פעם מחליפה רכיבים ואף פעם לא נמאס.