Bari15_Fly
Jeliat_Fly

טורטינלי דלעת

מאת: נלי קרפנר, יועצת קולינרית
זמן קריאה: 2 דקות
Bari15_In

טורטינלי – הטורטיות של נלי

כולנו יודעים שעל מנת לספק לגוף שלנו את מלוא התצרוכת היומית, עלינו לבנות תפריט המורכב מחמשת אבות המזון. מה שלא ברור מאליו הוא שעל מנת לאזן את הגוף מומלץ מאוד לגוון ולהעשיר את התפריט בפריטים שונים מכל קבוצה.

הגוף של כל אחד מאיתנו מתמודדת באופן שונה עם סוגים שונים של קמח, יש אנשים שישלבו הרבה קמח לבן (וחבל, מומלץ להחליפו בקמח מלא) בתפריט וירגישו נפלא, אחרים שלא יכניסו הביתה דבר מלבד קמח מלא ואף כאלו שאינם צורכים גלוטן כלל, האפשרויות אם כן בלתי מוגבלות.

המתכון שבחרתי מאוד מייצג את "המטבח של נלי" ואותי בפרט – תערובת של צבעים, טעמים ומרקמים עשוי מחומרי גלם איכותיים וטריים.

היתרון הבולט של המתכון הוא ההתאמה לכולם כיוון שניתן לקנות את הטורטיות המוכנות מקמח מלא או מקמח תירס. יש להקפיד על טורטיות ללא חומרים משמרים, ניתן אף להשיג טורטיות אורגניות קפואות. באופן אישי אני אוהבת לגוון בין שניהם (תלוי במצב הרוח) עם העדפה קלה לכיוון התירס שנוסף על טעמו הנפלא והעדין גם התחושה לאחר הארוחה קלה במיוחד. הטחינה הגולמית שמעשירה את המנה, נפלאה כשלעצמה, בעלת ערכים תזונתיים גבוהים, מלאה בברזל ובסידן, היא ממרח קבוע אצלי במטבח ומתאימה למגוון מנות חמות או קרות.

 

טורטנלי
טורטנלי צילום: נלי קרפנר

המצרכים:

• טורטיות מוכנות (לבחירתכם קמח מלא/ תירס)
• 6 כפות טחינה גולמית
• 1 פלפל אדום קלוי חתוך דק (לחתוך לשמיניות ולקלות על מחבת מחורצת ללא שמן)
• 1 קישוא קלוי חתוך דק (לחתוך לרבעים ולקלות על מחבת מחורצת ללא שמן)
• מעט עלי בייבי

לדלעת:

• 1/2 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות
• 1 כפית זרעי כוסברה
• 1 כפית אורגנו יבש
• חצי כפית מלח
• חצי כפית פלפל שחור גרוס
• שן שום קצוצה
• 1 כף שמן זית

אופן ההכנה:

דלעת:
1. כותשים יחד את זרעי הכוסברה ואורגנו. מוסיפים את השום, שמן הזית, מלח ופלפל.

2. מסדרים בתבנית את קוביות הדלעת, ומתבלים בתערובת התבלינים, מוסיפים את הציר. אופים בחום בינוני כ- 45 דקות.

הרכבת המנה:

1. מחממים את הטורטיות במחבת טפלון, ללא שמן, כ-2 דקות כל אחת.

2. מורחים כף מטחינה על שליש טורטייה, עליה מסדרים שכבה של קוביות הדלעת, לידן מניחים 2 רצועות פלפל קלוי ושתי רצועות קישוא קלוי ומוסיפים מעט עלי בייבי.

3. מגלגלים את הטורטייה, כך שהמילוי יהיה בחלקו הפנימי של הגליל שנוצר.

*במידה ובוחרים בטורטיות העשויות תירס, לא מגלגלים כיוון שהן קצת קשות יותר.
מגישים עם סלסה ירוקה פיקנטית.

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו