טופו בג'ינג'ר ולימון
טופו בג'ינג'ר ולימון
הטעם הסתמי של הטופו מועשר במשרה (מרינדה) של ג'ינג'ר טרי, לימון וחומץ בלסמי. מגישים עם אורז ופרחי ברוקולי מאודים.
חומרים: 2 מנות
¼ ק"ג טופו מוצק
4 כפות שמן זית כתית מעולה מכבישה קרה
2 כפיות ג'ינג'ר טחון טרי
1 שן שום, קצוצה
קורט פלפל אדום חריף טחון
1 כף חומץ בלסמי
1 כף רוטב סויה אורגני, ללא חיטה
קליפה מגוררת ומיץ מ-½ לימון גדול
מלח ים ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
1. חותכים את גוש הטופו לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ. כדי לסנן את רוב הנוזלים, שמים את פרוסות הטופו על כמה שכבות של מגבת נייר ומניחים מגש עבה שילחץ עליהן מלמעלה.
2. במחבת עבה מחממים מחצית מכמות שמן הזית על להבה בינונית עד שהשמן חם מאוד. מוסיפים את פרוסות הטופו ומטגנים כ-5 דקות, עד שהן מזהיבות מעט ומקבלות מרקם פריך. במהלך הטיגון הופכים את הפרוסות פעם אחת בעזרת מרית רחבה. מסננים על מגבת נייר. שופכים את השמן המיותר ומנגבים את המחבת בזהירות במגבת נייר.
3. מחממים במחבת את שארית השמן על להבה בינונית-נמוכה. מוסיפים את הג'ינג'ר, השום והפלפל החריף ומבשלים 3-2 דקות, עד שהתערובת מעלה ריח טוב אך לא משחימה. מוזגים פנימה את החומץ, רוטב הסויה ו-¼ כוס מים ומרתיחים עד שכמות הנוזלים מצטמצמת בחצי. מערבבים פנימה את קליפת הלימון המגוררת ואת מיץ הלימון. מתבלים במעט מלח והרבה פלפל שחור.
4. מוסיפים למחבת את פרוסות הטופו, מקטינים את הלהבה וממשיכים לבשל על להבה נמוכה 5-3 דקות, עד שהטופו חם וכמעט כל הנוזלים נספגו. במהלך הבישול הופכים את פרוסות הטופו פעם אחת.
למידע נוסף אודות הספר "הסוד השוויצרי לבריאות מיטבית" בהוצאת פוקוס