Jeliat_Fly
LiveWell_Fly

טבולה קינואה מעולה

מאת: אורלי גרובר, ZEBARIE
זמן קריאה: < 1 דקה

צילום: אורלי גרובר

Bari15_In

אני מאוד מאוד אוהבת טבולה, מאוד. אבל, בורגול מסתבר לא הכי בריא. הוא למעשה גרגירי חיטה גרוסים ואפילו לא חיטה מלאה. קינואה לעומת זאת מאוד מאוד בריאה.

עד היום לא הצלחתי להינות מקינואה במיוחד. גיליתי לצערי על בשרי שאם לא בישלתי אותה כראוי היא גם לא טעימה וגם עושה כאב בטן….לא הצלחתי לצאת מזה טוב, לא משנה מה עשיתי. כשהתלוננתי לחברות הן לא ממש הסכימו איתי….וואו, אוי לבושה, שאני לא אצליח לבשל קינואה?

מסתבר שכרוצים אפשר. ( בכלל מוטו שכדאי לזכור..)

יוריקה! מצאתי דרך פשוטה וסופר סופר טעימה גם להנות מטבולה נפלאה וגם מתכונותיה התזונתיות הנפלאות של הקינואה.

המרכיבים

כוס קינואה

זר פטרוזיליה

זר כוסברה

בצל קטן/בינוני

גרגירים מחצי רימון ואם אין בעונה, חופן עגבניות שרי

מיץ מלימון גדול

1/3 כוס שמן זית

מלח הימאליה

אופן ההכנה

משרים את הקינואה במשך שעה לפחות ומסננים את המים. אפשר גם במשך הלילה.

בסיר גדול מכסים את הקינואה במים פלוס פלוס.

מרתיחים ומבשלים עד שהקינואה נגיסה. רצוי אפילו שישארו מים בסיר, קצת כמו בישול ספגטי. מסננים ושוטפים קלות.

קוצצים לקטן קטן את הבצל, הפטרוזיליה והכוסברה.

מערבבים הכל יחד ומוסיפים מלח לפי הטעם.

הטבולה צריכה להיות מלאה רוטב, כלומר שאם מסתכלים בקערה, בתחתית מתאסף מעט מהמיץ.

אם החלפתם את העגבניות ברימונים יש לחתוך אותן לרבעים לפחות.

הטבולה נשמרת גם יום במקרר, כמובן במידה והצלחתם להתאפק….

מנה יפיפיה, טעימה ובריאה.

אורלי גרובר, ZEBARIE

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו