חנוכה בניחוח הודי: פאקורה בצל וצ'אטני חגיגי
אין כמו לקבל מתכון של הלביבות ההודיות המסורתיות – פאקורה בצל, ממישהי שהיה לה גסט האוס ומסעדה בהודו…
לכבוד חנוכה, שלחה לנו עפרה ראובן, כיום בעלת המסעדה ההודית הצמחונית "פרוואטי צ'אי בר" בערבה, מתכון ללביבות הודיות בשם "פאקורה בצל" בליווי צ'אטני צ'ילי וקוקוס.
הכי מיוחד, יותר בריא!
למתכוני לביבות נוספות בריאות לחנוכה:
מתכון לביבות הודיות – פאקורה בצל
מצרכים לכ-8 לביבות בינוניות:
¾ כוס קמח חומוס
2 כוסות של בצל סגול
1 פלפל ירוק חריף
כפית אבקת קארי
קורט מלח
כפית פפריקה מתוקה
חצי צרור נענע
חצי צרור כוסברה
כפית זרעי כמון
כפית זרעי כוסברה
תרסיס שמן
מצרכים לצ'אטני:
כף לימון או חצי כפית תמרינדי
כוס קוקוס מגורר
פלפל ירוק חריף
2 פרוסות של ג'ינג'ר טרי
חצי צרור של כוסברה
כפית זרעי כמון
קורט מלח
כוס מים
אופציונלי: כף של צ'אנה דל קלוי וטחון (סוג של קטניה הודית), לשדרוג הטעם
הוראות הכנה:
מתחילים בהכנת הלביבות:
ראשית, קוצצים את הבצלים לרצועות דקיקות.
לאחר מכן, מערבבים את כל מרכיבי הלביבות בקערה וסוחטים היטב את הבצל שיגיר נוזלים.
כשהבלילה מוכנה, מומלץ לתת לה לנוח כחצי שעה עד שעה, כדי שהטעמים יספגו בצורה מיטבית.
בשלב הבא, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומרססים בשמן.
לוקחים חופן מהתערובת ויוצרים לביבה אחרי לביבה על התבנית.
מרססים בשמן גם מלמעלה.
אופים בתנור על 180 מעלות למשך 20-30 דקות, עד להזהבה.
בינתיים מכינים את הצ'אטני:
טוחנים את כל מרכיבי הצ'אטני בבלנדר.
ניתן לשמור בקופסה אטומה במקרר.