Myco_Fly
Myco_Fly

חמישה גוונים של... ירקות בתנור, או פשוט: רטטוי

מאת: גת ויס עבודי
זמן קריאה: < 1 דקה
רטטוי ירקות בהתאמה אישית מ-5 ירקות שאתם אוהבים (או פשוט שנשארו לכם בבית...). מנה שתמיד מתחסלת ברגע

רטטוי ירקות עשיר. צילום: טל וייס

metabolix_IN

מחפשים מנה מרשימה, טעימה וגם מזינה? רטטוי הירקות הזה בדיוק בשבילכם.

כל ירק במנה לא רק מוסיף צבע אלא גם שפע של ויטמינים, סיבים ותועלת בריאותית.

מעט שמן זית ותבלינים, והופ לתנור! התוצאה – מנה מלאה בטעמים שמשאירה אתכם שבעים ומרוצים.

פשוט, טעים ובריא – מה צריך יותר?

למתכוני בריאות נוספים של ירקות בתנור:

מגש ירקות צלויים בתנור

צ'יפס בריא זה אפשרי

אנטיפסטי עשיר ובריא

מתכון רטטוי צבעוני

מצרכים:

5 סוגים של ירקות אהובים (קישואים, עגבניות, בצלים, בטטות וכד') – כ-2 יחידות מכל אחד

שמן זית

תבלינים: פלפל לבן, מלח הימלאיה, אבקת שום ואורגנו (כחצי כפית מכל אחד)

הוראות הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

פורסים דק את כל הירקות (להשתדל, ככל האפשר, את כולם לאותו עובי).

משמנים תבנית בשמן זית ומסדרים את הפרוסות, זו לצד זו, בצפיפות בתבנית – כל פעם פרוסה של ירק אחר, כדי ליצור מראה צבעוני ומעניין ולאפשר לירקות לספוג את הטעמים אחד של השני.

למשל: פרוסת בטטה לצד פרוסת בצל, לצד פרוסת עגבנייה וכן הלאה.

מזליפים או מרססים שמן זית בצורה אחידה על כל הירקות, ומפזרים אבקת שום, פלפל לבן, מלח ואורגנו.

אופים כ-50 דקות עד שהירקות נראים זהובים ומוכנים (בדקו מידי פעם שאכן מקבלים צבע יפה ולא נשרפים).

טועמים, ואם יש צורך בהמלחה נוספת, מוסיפים מעל המנה מעט מלח הימלאיה גס.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו