חטיפי בריאות מגרעיני שיבולת שועל שלמים
חטיפי בריאות מגרעיני שיבולת שועל שלמים
המצרכים:
250 גר' שיבולת שועל שלמה אפויה למשך כשעה, תוך ערבוב. על מנת להימנע מאפיה בכל פעם בה אני מכינה את החטיפים, אני אופה כמות גדולה ואז שומרת בקופסה אטומה ומשתמשת לפי הצורך.
4 כפות שמן קוקוס (אני משתמשת בזה של ג'מוקה)
4 כפות דבש או סילאן
2 כפות סוכר חום
מעט מלח
מעט קינמון
אופציה: חצי כוס של אגוזים וגרעינים שונים טחונים. אני משלבת: אגוזי מלך, אגוזי ברזיל, קשיו, שקדים, גרעיני דלעת וגרעיני חמנייה. ישנו מיני פודפרוססור של חברת פיילוט בשם פיילוט שף. הוא אמנם נוטה להישבר, אבל כשהוא לא – אין כמוהו. ניתן לטחון את השילוב הנ"ל או על פי הטעם.
אופן ההכנה:
בסיר, שמים את הדבש, שמן הקוקוס, הסוכר והמלח ומביאים לרתיחה. לאחר שכל החומרים מתאחדים, מכבים את האש ומוסיפים את שיבולת השועל והאגוזים הטחונים עד שהם מכוסים ברוטב. לאחר כיבוי האש, ממתינים להתקררות כ – 15 דקות ואז לוקחים חופן לא גדול מהתערובת ומגלגלים לכדורי אנרגיה טעימים ומרוכזים.