חומץ אבוקדו לשיפור הסלט
מאת: אביטל דותן, נטורופטית
זמן קריאה: < 1 דקה
חומץ אבוקדו לשיפור הסלט (ל-4 אנשים)
מרכיבים: 1/2
אבוקדו בשל, 11/2 כפות חומץ בלסמי, 1/2 כפית שמן זית (חמניות, שקדים) בכבישה קרה, 1/2 כפית חרדל, 90 מ"ל מים או מרק ירקות (ציר), חופן של עשבי תיבול טריים, מלח, פלפל.
הכנה:
לערבב את כל המרכיבים במערבל עד שמתקבל צבע ירוק, להוסיף את עשבי התיבול. כדי לקבל רוטב יותר דליל אפשר להוסיף מים או מרק ירקות. אפשר להחליף את האבוקדו בגזר או עגבנייה.
ערכים תזונתיים: כ-80 קלוריות, 8.4 גרם שומן, 0.3 גרם פחמימות, 0.5 גרם פרוטאין