חגיגת טחינה בטעמים
הטחינה היא מצרך בסיסי במטבח הישראלי. אם אתם רוצים לגוון את המאכל הבסיסי ולהפוך אותו ליותר מרגש ומתובל, כדאי שתתחילו להכין טחינה בטעמים.אתם יכולים להתחיל לנסות עם צבע אחד ולהתמסר לטעמים והצבעים המגוונים. המתכון באדיבות טחינה אחווה והמתכונאי שליווה אותם, חיים שתיים.
המתכון הבסיסי מספיק לחמש מנות טחינה צבעוניות
מצרכים
טחינה ירוקה
1 כוס טחינה גולמית
3/4 כוס מים
מיץ מחצי לימון
1 כוס עלי כוסברה
1 כוס עלי פטרוזיליה
5-6 עלי נענע
1 כפית מלח ים
טחינה צהובה
1 כוס טחינה גולמית
3/4 כוס מים
מיץ מחצי לימון
1 כף גדושה אבקת כורכום טחון
1 כפית כורכום חי מגורד דק
1 כפית שטוחה ג׳ינג׳ר מגורד דק
1 כף שטוחה גזר מגורד דק
1 כף דבש
חצי כפית מלח ים
מעט פלפל לבן טחון
טחינה אדומה
1 כוס טחינה גולמית
3/4 כוס מים
מיץ מחצי לימון
1 כף פפריקה מרוקאית מתוקה
1 כף פפריקה הונגרית חריפה
1 כף רסק עגבניות מרוכז
1 כפית מלח ים
חצי כפית כמון
4 עגבניות שרי חתוכות דק דק
טחינה סגולה
1 כוס טחינה גולמית
3/4 כוס מים
מיץ מרבע לימון
2 שיני שום מגורדות
חצי סלק מבושל ומגורד דק
1 כף סומק
1 כפית מלח ים
טחינה לבנה
1 כוס טחינה גולמית
3/4 כוס מים
מיץ מחצי לימון
2 שיני שום מגורדות
1 כפית מלח ים
1 כפית כמון
הוראות הכנה
1. לטחינה צהובה/אדומה/סגולה/לבנה: יוצקים בקערה את הטחינה, מוסיפים את המים ומערבבים. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד לקבלת סמיכות רצויה. מוסיפים מים אם הטחינה סמיכה מדי, טועמים ומתקנים לפי העדפה אישית.
2. לטחינה ירוקה: יוצקים בקערה את הטחינה. מוסיפים מים, לימון, מלח ומערבבים. טוחנים את הירוקים בבלנדר מוט עד לקבלת מחית אחידה סוחטים את הנוזלים לתוך קערת הטחינה ומערבבים. מוסיפים את העלים הטחונים לאט וטועמים, כל אחד לפי טעמו. מערבבים עד קבלת סמיכות רצויה. מוסיפים מים אם הטחינה סמיכה מדי, טועמים ומתקנים לפי העדפה אישית.