הסחוג של ניב
הסחוג של ניב
הסחוג של ניב הוא אַחד המאכלים, שתוּכלו לטעום ב"טעם הדובדבן", כשהוא משולב אל תוך פסטת הקישואים האלוהית! הנה המתכון:
רכיבים:
4 צרורות כוסברה
15-10 פלפלים חריפים* עדיף ממגוון של סוגים, כך שכל סוג תורם משהו נוסף לארומה
15-10 כפות שמן זית
20-12 שיני שום
כפית-כפית וחצי מלח ים
כפית וחצי כמון
1/4 כפית פלפל שחור
8-5 ציפורנים
1 כפית הל טחון
2 כפות ג'ינג'ר טרי טחון
3-2 כפות זרעי כוסברה טחונים
אפשר להוסיף כפית או שתיים של חמאת בוטנים נאה.
אפשר להוסיף עלי תיבול כמו מליסה לואיזה נענע אבל רק מעט.
אופן ההכנה:
1. מנקים ומייבשים את הכוסברה קוצצים חלקית כדי לעזור למעבד המזון, מכניסים למעבד המזון יחד עם השום, הפלפלים החריפים ושמן הזית בהדרגה.
2. טוחנים את שאר התבלינים : ציפורן, כמון, הל, זרעי כוסברה, פלפל שחור במטחנת תבלינים.
3. מוסיפים את התבלינים, הג'ינג'ר הטחון/מגורד, המלח** ואם רוצים, את חמאת הבוטנים***.
* למי שאוהב פחות חריף אפשר להסתפק בהרבה פחות פלפלים
** את המלח כדאי להוסיף בהדרגה
*** חמאת הבוטנים עוזרת לאזן את הטעמים לכיוון קצת יותר מתוק אבל אפשר להשתמש במקומה בממתיק נא אחר, כגון, תמרים או נקטר אגבה.
לאתר של עץבעיר