המבורגר פטריות וקינואה
לפני כחודש כתבתנו ביקרה בסדנת בישול של אביטל סבג (מתוך קורס הבישול "זן מסביב לשולחן").
הסדנה הייתה מבוססת על חומר גלם אהוב, טעים ובריא – הפטריות, ומנת הדגל בסדנה הייתה כמובן המבורגר הפטריות המפורסם של אביטל.
לאור התלהבות הגולשים ובקשות חוזרות ונשנות – השגנו עבורכם את המתכון עבור המנה.
תיהנו!
למתכונים קודמים מתוך הסדנה:
לחמניות כוסמין ביתיות – מושלמות להמבורגר
מתכון להמבורגר פטריות וקינואה
המצרכים הדרושים לכמות של 15 בורגרים:
כוס קינואה מבושלת
חצי כוס פטרוזיליה שטופה וקצוצה
1 בצל קצוץ מקורמל
3 כפות שמן זית
רבע כוס טחינה גולמית
500 גרם טופו רך
10 פטריות מכל אחד מהסגים הבאים: שמפיניון, מלך היער ופורטבלו
4 שיני שום מעוכות
כפית כמון
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלח גס אטלנטי
הוראות הכנה:
קוצצים את הבצל והשום ומעבירים למחבת עם שמן זית לקירמול.
מוסיפים פטריות קצוצות ותבלינים, ומקפיצים מספר דקות עד שמזהיב.
מכניסים קינואה וטופו למעבד מזון.
מוסיפים טחינה וטוחנים עד לעיסה דביקה גסה.
מערבבים בקערה את הפטריות יחד עם העיסה, ויוצרים קציצות שטוחות.
מניחים על נייר אפייה בתבנית, ואופים בחום של 220 מעלות בתנור שחומם מראש למשך חצי שעה.
הצעת הגשה. צילום: בבי חורש סבג