Briaa_Nov_Fly
barimax1125_Fly

המבורגר פטריות וקינואה

מאת: אביטל סבג - מחברת רב המכר ״חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן״, חוקרת, מרצה מטפלת בתזונה ורפואה סינית עתיקה, מנהלת את מרכז זן קואן אום בהוד השרון
זמן קריאה: < 1 דקה
המתכון המקורי של אביטל סבג להמבורגר הפטריות המפורסם שלה

המבורגר פטריות וקינואה. צילום: בבי חורש סבג

GOODMUV_IN

לפני כחודש כתבתנו ביקרה בסדנת בישול של אביטל סבג (מתוך קורס הבישול "זן מסביב לשולחן").

הסדנה הייתה מבוססת על חומר גלם אהוב, טעים ובריא – הפטריות, ומנת הדגל בסדנה הייתה כמובן המבורגר הפטריות המפורסם של אביטל.

לאור התלהבות הגולשים ובקשות חוזרות ונשנות – השגנו עבורכם את המתכון עבור המנה.

תיהנו!

למתכונים קודמים מתוך הסדנה:

לחמניות כוסמין ביתיות – מושלמות להמבורגר

מרק פטריות וארטישוק ירושלמי

שוקולד מרפא

מתכון להמבורגר פטריות וקינואה

המצרכים הדרושים לכמות של 15 בורגרים:

כוס קינואה מבושלת

חצי כוס פטרוזיליה שטופה וקצוצה

1 בצל קצוץ מקורמל

3 כפות שמן זית

רבע כוס טחינה גולמית

500 גרם טופו רך

10 פטריות מכל אחד מהסגים הבאים: שמפיניון, מלך היער ופורטבלו

4 שיני שום מעוכות

כפית כמון

חצי כפית פלפל שחור

כפית מלח גס אטלנטי

הוראות הכנה:

קוצצים את הבצל והשום ומעבירים למחבת עם שמן זית לקירמול.

מוסיפים פטריות קצוצות ותבלינים, ומקפיצים מספר דקות עד שמזהיב.

מכניסים קינואה וטופו למעבד מזון.

מוסיפים טחינה וטוחנים עד לעיסה דביקה גסה.

מערבבים בקערה את הפטריות יחד עם העיסה, ויוצרים קציצות שטוחות.

מניחים על נייר אפייה בתבנית, ואופים בחום של 220 מעלות בתנור שחומם מראש למשך חצי שעה.

הצעת הגשה. צילום: בבי חורש סבג

הצעת הגשה. צילום: בבי חורש סבג

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו