המאכלים שיעזרו לכם לשמוח
מאת: אפרת נבון, נטורופתית, מדקרת ואירידיולוגית
- נטורופתיה, אירידולוגיה, דיקור. התמחות בטיפול במחלות כרוניות וסרטן, ניקוי גוף מרעלים, סדנאות בישול ואפיה בריאים
הכירו את המזונות המשמחים לבב אנוש:
- שוקולד מריר: כשאוכלים שוקולד ההרגשה מיד משתפרת ולא סתם: בקקאו יש נוגדי חימצון הגורמים להפחתה בהורמון הלחץ קורטיזול ובהעלאה של הורמון המצב רוח סרוטונין (לפי מחקר שנעשה ב Journal of Proteome Research).
- ירקות ירוקים עליים: מכילים חומצה פולית ( =ויטמין 9B) בשפע – חומצה פולית מסייעת להילחם בדיכאון ומעלה אנרגיות נפשיות. כל מטופלי יודעים שאני לא מוותרת להם על סלט אחד ירוק גדול בכל יום- וכך גם הגוף וגם הנפש יוצאים נשכרים.
- בננות: פצצת האנרגיה הצהובה הזו מכילה טריפטופאן שהוא כימיקל המשפיע על המח בוויסות מצב הרוח. בנוסף בננה מכילה את החומצה הפולית שנזכרה לעיל, אשר חסר בה גורם לדיכאון.
- גרעיני דלעת: מכילים שפע של אבץ המסייע בהרגשת רוגע ושלווה כאשר רמות נמוכות שלו קשורות להרגשה של חרדה. האבץ גם גורם לעליה בהפרשת הורמון הסרוטונין במח- הורמון זה גורם להרגשת שמחה ורוגע.
- זרעי צ'יה ואגוזי מלך: מכילים אומגה 3 שהיא חומצת שומן חיונית ביותר לבריאות המח. חומצת שומן זו נחקרה רבות והוכח שחסר בה יביא להפרעות מוחיות שונות כגון חרדה, דיכאון, הפרעות קשב, בלבול, זיכרון לקוי ועוד.
- כורכום: מחקרים מצאו שצריכה של כורכום מפחיתה דיכאון ומעלה מצב רוח. רצוי להשתמש בשורש הטרי או לצרוך נוזל מרוכז של כורכום כיוון שכמות החומר הפעיל באבקה די זניח.
- קטניות (עדשים, שעועית, חומוס, אפונה, פול, סויה): מכילות שפע של מגנזיום שהוא אחד המינרלים החשובים לאיזון מצב הרוח. רצוי תמיד להשרות (ואף להנביט- קלי קלות!) כדי לא לשמח מדי את הבטן…
- שמרי בירה: מכילים ויטמיני B שונים המשפיעים לטובה על מערכת העצבים כולה ומעלים מצב רוח. ויטמיני B יש גם בשקדים, דגנים מלאים וקטניות. כף שמרי בירה ביום תספיק למטרה זו.
- קינואה: מכילה נוגד חימצון בשם קוורצטין המסייע במניעת הרגשה דכאונית (לפי מחקר משנת 2010 שנערך ב Journal of Neuropharmacology).
- פירות יער כגון אוכמניות, דובדבנים, פטל וכדומה: מכילים חומרים זהים לאילו שיש בתרופות נוגדות דיכאון. נוגד חימצון מיוחד בשם אנתוציאנידין אף מתפקד כנוגד דלקת כאשר ידוע שדלקות סמויות המקננות בגוף מעלות סיכון לדיכאון.
- חלמון ביצה (אורגנית בבקשה): מכיל כולין החיוני לתפקודי מח תקינים וחסר בו יוביל להרגשה של דכדוך.
אוכל שעושה אותנו עצובים
במקביל הימנעו מהמזונות משביתי השמחה:
- סוכר: צריכת סוכר מעלה את האנרגיה מיד לאחר צריכתו אך לטווח קצר בלבד וזה מביא להתשה של בלוטת יותרת הכליה וגורם לעצבנות ודיכאון אחר-כך. בנוסף, הסוכר גורם לקפיצה מהירה של גלוקוז בדם שלאחריה ירידה מהירה וזה משפיע לרעה על המח וגורם למצבי רוח משתנים ועייפות וגם למחלות כגון השמנה וסוכרת שבעצמן מדכאות…
- מזונות מעובדים (שניצלים מוכנים, מנה חמה, חטיפים, דגני בוקר) : מכילים כימיקלים כגון שומן טראנס, חומרים משמרים, צבעי מאכל, מונוסודיום גלוטמט ועוד חומרים שיוצרים סטרס פיזי ונפשי ומשפיעים לרעה על תפקודי המח.
- מאכלים עתירי מלח כגון חטיפים, אבקות מרק, מנה חמה, בשרים מעובד, פיצוחים קנויים, פיצה ועוד: מעלים את לחץ הדם וגורמים לחוסר יציבות נפשית (כשאתם ממליחים השתמשו במלח הימאליה דק ולא במלח שולחני כי הוא מכיל אלומיניום שהיא מתכת מסרטנת ופוגעת במח).
- אלכוהול וקפאין: מעוררים הפרשת אדרנלין הגורם לעצבנות ולחוסר מנוחה. שני אלה גם מכבידים על עבודת הכבד בניקוי רעלים, המופרשים באופן מוגבר בזמן מתח.
גייסו את המזונות לסיוע בהעלאת מצב הרוח, שיהיה חודש שמח!
צרו קשר עם אפרת נבון, נטורופתית, מדקרת ואירידיולוגית