Spirulife_Shocomaca_fly
sujok_Fly

החג הירוק

מאת: אפרת נבון כהן, נטורופטית
זמן קריאה: 3 דקות
לכבוד החג הירוק של השנה אפרת נבון כהן מעמיקה בפסוק: "ארץ חיטה ושעורה וגפן ותאנה ורימון, ארץ זית שמן ודבש", מזכירה לקנות פירות יבשים אורגניים וגם מנדבת מתכון לעוגיות
Barimax_Calcimax_IN

 חיטה: גרעין של דגן שלצערנו התרגלנו לקבלו ללא קליפתו המכילה ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים שהולכים לאיבוד בתהליך העיבוד. בחיטה יש גם גלוטן המקשה על העיכול אצל אנשים רבים ולא רק למי שיש צליאק. לכן עדיף לצרוך חיטת כוסמין. זוהי חיטה קלה יותר לעיכול והיא מכונה "אם החיטה", והיא למעשה זן קדום ועדין יותר של חיטה. זה המקום לציין גם את עשב החיטה – משקה שנחשב למטהר דם, מנקה כבד, מעלה רמת המוגלובין, נוגד סרטן, אנטי דלקתי ומטפל בבעיות חניכיים.

 שעורה: מוכרת היום כ "גריסי פנינה". השעורה מכילה פי 3 סיבים מאשר באורז מלא! השעורה מכילה ויטמינים ומינרלים רבים, ביניהם: ניאצין, תיאמין, סלניום, ברזל מגנזים אבץ, זרחן ונחושת בכמויות משמעותיות. השעורה מעולה לחולי סכרת ולבעלי כולסטרול גבוה, כיוון שהיא מכילה סיבים המורידים את ערכי הסוכר והכולסטרול בדם. השעורה גם מועילה לסובלים ממחלות מעי דלקתיות.

 גפן: ענבים אדומים מכילים כ-1600 סוגים של נוגדי חימצון חזקים ביותר, בין הידועים נמנים הרזרבטול והאנתוציאנינים. אלה נלחמים בסרטן, אלצהיימר, מחלות לב, דלקות בשתן ואבנים בכליות, מאטים תהליכי זקנה, מעלים את הכולסטרול הטוב, חיוניים לבריאות העין ולמניעת קטראקט ומחזקים את הדם.
שימו לב: ענבים מרוססים בכמויות מאד גדולות ולכן מומלץ לאכול את הענבים והצימוקים האורגניים.

 תאנה: פרי עשיר בערכים תזונתיים. מכילה סידן ובורון הנחוצים לשמירה על צפיפות העצם ואשלגן התורם לירידה בלחץ הדם. בתאנה המיובשת, הדבלה, כמות הוויטמינים והמינרלים גדולה יותר והיא מקור טוב לחומצה פולית, כולין, ויטמין K, אשלגן, סידן, מגנזיום ומנגן. בנוסף, התאנה טובה מאד לטיפול בעצירות, מחזקת את מערכת העצבים, טובה לשיפור הזיכרון ולחיזוק הציפורניים.

 רימון: מכיל פוליפנולים שהם נוגדי חמצון חזקים ביותר וכן אנתוציאנינים וטנינים המאטים תהליכי הזדקנות. כמו כן הוא מפחית כולסטרול, מחזק את הלב, מונע אנמיה, מנקה רעלים, מסייע לדלקות מפרקים, מקל על טחורים, מטפל בשלשול, מסלק תולעים, מטפל באפטות בפה ובדלקות חניכיים. ברימון יש פיטואסטרוגנים ולכן הוא פועל נגד יובש בנרתיק, ומשפר את בריאות העור והשיער. הרימון נלחם גם בסרטן, בעיקר סרטן שד וערמונית.

 זית שמן: לא סתם הוצמדה המילה "זית" למילה "שמן" – אין כמו שמן זית איכותי לבריאות. יש לקנות שמן זית מכבישה קרה עד 0.8% חמיצות. האויבים של השמן הם שלושה: אור, חום ואוויר. לכן כדאי לקנות שמן בבקבוק כהה, לשמור הרחק ממקור חום ולסגור מיד בתום השימוש. שמן הזית מועיל לבריאות הלב וטוב להורדת סוכר בדם. השמן מכיל נוגדי חימצון וכך נלחם בתהליכים סרטניים.

ועוד הערה חשובה לבריאות: כל שמן שהוא מזוכך עבר תהליכי עיבוד שונים הכוללים בין השאר חימום ב-230 מעלות ולכן מתקבל שמן שהוא כבר מטוגן ומלא ברדיקלים חופשיים התורמים להאצת תהליכים סרטניים. לכן שמן מזוכך הוא שמן מסוכן ויש להשתמש רק בשמן מכבישה קרה, גם אם מדובר בשמן קנולה.

 דבש: מכיל ויטמינים, מינרלים וחומצות אמינו. הדבש מרפא פצעים, קוטל חיידקים ווירוסים, מרגיע טחורים, מטפל בכיבים במערכת העיכול, מטפל במחלות כבד, מונע מיגרנות, משלשל קל, אנטי דלקתי, מחזק את הלב ואת העיניים. הדבש הוא בעל יכולת להגדיל את כמות חיידקי המעיים טובים. אכילת דבש עם מזונות העשירים בסידן, תגביר את ספיגת הסידן. חשוב ביותר לצרוך דבש לא מחומם שכן בתהליך החימום הוא מאבד מערכיו התזונתיים והופך לסוכר פשוט. לפי הרפואה ההודית דבש מחומם הופך לרעיל!
ולסיום, קבלו מתכון חגיגי, מתוק וטעים ברוח החג.

עוגיות ט"ו בשבט
את העוגיות האלה מכינים מכל השאריות של פירות ט"ו בשבט, אבל לא כדאי לחכות עד לחג הזה כדי ליהנות מהן. עשו טובה והשתמשו בפירות אורגניים שלא יובשו עם דו תחמוצת הגופרית ולא הוסיפו להם סוכר (בעיקר משמשים, צימוקים בהירים ושזיפים)

רכיבים (50 עוגיות):
160 גרם משמשים מיובשים אורגניים.
125 גרם שזיפים מיובשים מגולענים.
200 גרם צימוקים שחורים אורגניים חצויים.
5 תאנים.
5 תמרים מגולענים.
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים.
100 גרם שמן קוקוס או חמאה מומסת
רבע כוס סירופ אגבה.
2 ביצים (רצוי אורגניות).
4 כפות קמח מלא.
חצי כפית סודה לשתיה.
3 כפות ריבת משמשים.

הכנה:
1. קוצצים את הפירות היבשים לחתיכות קטנות.
2. מערבבים עם שאר החומרים היטב.
3. יוצרים עיגולים ומשטחים.
4. מניחים בתבנית אפיה ואופים בחום של 160 מעלות כעשרים דקות.

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו