Jeliat_Fly
Bari15_Fly

הגרנולה הביתית שלי

מאת: ורד לב, נטורופטית ויועצת הנקה
זמן קריאה: < 1 דקה
Jeliat_In

 

הגרנולה הביתית שלי

 

בכוונה אני קולה את הקוואקר רק עם התבלינים למיניהם ובלי האגוזים והזרעים. על מנת שאלה לא יזכו לחימום שיוביל לתהליכי חימצון ואובדן הערכים התזונתיים שלהם. את כל השאר נוסיף בסוף התהליך, אחרי הקלייה.

אין בגרנולה הזו סוכר, מעבר לסילאן ולפירות היבשים. זו אינה כמות גדולה של סילאן, היא אינה מתוקה ומאפשרת למתיקות הטבעית של הפירות לבוא לידי ביטוי כאשר אוכלים אותה. כמו כן אין בה כלל שמנים, כמו גרנולות אחרות. כך שיש אפשרות ליהנות מהשמנים הטבעיים באגוזים ובזרעים שנוסיף לה כאשר נאכל אותה.

 

חומרים

 

2 ק"ג קוואקר
1/2-1 כוס סילאן טבעי ואמיתי
5-6 כפות אבקת חרובים
2-3 כפיות אבקת קנמון
כוס קוקוס טחון
1/2 כוס זרעי צ'יה
כוס צימוקים
1/2 כוס גוג'י ברי'ס
1/2 כוס אגוזים למיניהם

 

אופן ההכנה

 

מחממים תנור ל- 150 מעלות. בקערה גדולה מערבבים את הקוואקר עם הסילאן, אבקת החרובים והקנמון. מערבבים היטב כדי שהכל "יירטב" בצורה שווה. זה לוקח כמה דקות טובות של ערבוב.

 

משטחים את התערובת בשתי תבניות בצורה הכי דקיקה שאפשר. אין צורך להדק.

 

מכניסים לתנור המחומם למשך כרבע שעה ואז מערבבים בפעם הראשונה.
מכניסים לרבע שעה נוספת ושוב מערבבים.

במרבית המקרים מספיקות שתי "נגלות" שכאלה. לעתים יש צורך בקלייה נוספת של עוד כמה דקות. מוציאים מהתנור ומצננים מעט. מוסיפים את שאר המרכיבים: פירות יבשים, אגוזים, זרעים ומערבבים היטב

 

מאחסנים בכלי אטום. הגרנולה יכולה להשמר למספר שבועות (אם אתם תחזיקו מעמד, כמובן)

 

אנחנו אוכלים אותה עם חלב שקדים (משקדיה ומים/ מיץ פרי טרי, לפי מה שיש בעונה: תפוזים, קלמנטינות, רימונים ועוד) ועם שפע של פירות טריים ואגוזים נוספים.

 

מתוך הבלוג של ורד לב מה יש לצהריים?

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו